Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[SQL]aparte databases of prefixes

Anoniem
JaFO
5 antwoorden
 • Ik heb een site met een forum, een CMS en waarschijnlijk in de toekomst ook een wiki die ik liefst zoveel mogelijk met elkaar geïntegreerd zie (ivm inloggen etc). Wat zou handiger zijn m.b.t. databasebeheer? Alles in een aparte database, wat het eenvoudiger maakt met modulaire backups en restore, of alles in één database met voor elk ding een prefix? Of maakt het elkaar niets uit?
 • Ik prefereer 1 database. En geef de tabellen een prefix, zoals je zelf als laatste optie gaf. Ik heb nog nooit een mega-grote site gebouwd, dus ik weet niet hoe dat performance-gewijs van invloed is, maar ik zou me zo kunnen voorstellen dat continu een nieuwe mysql_select_db te doen (of iets wat daar op lijkt) nou niet echt ten gunste van de snelheid komt.
 • Jongens … doe jezelf een groot plezier en zet alles in een eigen database en ga niet spelen met pre-fixes voor tabelnamen.

  Je voorkomt een hele hoop ellende en je code wordt makkelijker om te herbruiken.
  Als je een enkele database gebruikt moet je er ook nog goed op letten dat je niet per ongeluk een 'foute' tabel aanspreekt. En dat is een fout die je nooit van je leven gaat terugvinden tot de boel klapt en het te laat is.

  Als je toch alles in een database wilt kieperen dan moet je van te voren een goed schema opzetten en het doel van iedere tabel duidelijk specificeren.
  Het werken met pre-fixes is dan overbodig omdat het model er voor zorgt dat je altijd in de goede tabel de juiste onderdelen bewaard.
 • Een webhost biedt niet altijd de mogelijkheid om meer dan één database aan te maken, en prefixes zijn dan een goede mogelijkheid. Als je consequent leert werken is er verder ook geen probleem en zul je dus niet de verkeerde tabel aanspreken. Overigens zie ik niet in waarom je code minder herbruikbaar zou zijn als je met prefixes werkt, ik zou juist het tegenovergestelde beweren: het is dan mogelijk om dezelfde applicatie meerdere malen te installeren en gebruik te maken van dezelfde database zonder dat je problemen krijgt dat ze elkaar gaan tegenwerken (mist je voor iedere installatie een andere prefix gebruikt).

  - Bas
 • Als ik het goed begrijp maakt het elkaar dus eigenlijk niet zo heel veel uit. Wat Buur noemt van het switchen tussen databases is niet "continu" het geval, dus dat zal de performance niet zwaar doen verslechteren. Ik denk dat ik daarom maar de reeds ingeslagen (tijdelijke) weg aanhoud voor de toekomst: een aparte database voor elk ding. Houdt het gemakkelijk met updates terugzetten lijkt me zo (en ik heb toch 8 databases).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.