Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Database tabellen overzicht tool?

Anoniem
Buur
6 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een programmaatje (uiteraard het liefste gratis of gewoon heel goedkoop ;) ) waarmee ik heel gemakkelijk database tabellen kan 'tekenen', relaties tussen de tabellen kan aangeven en deze dan vervolgens kan verslepen zodat ik ze netjes naast elkaar kan zetten.

  In MS-Access zit het ook. Kijk dit bedoel ik:

  [img:fa23f8e609]http://www.flwi.ugent.be/hisgis/nl/metadata/GIS_Belgische_Territoriale_Structuur_Metadata_nl_bestanden/image004.jpg[/img:fa23f8e609]

  Alleen MS Access genereert dit op grond van de gemaakte database. Dat hoeft niet. Ik wil gewoon een overzicht kunnen maken van mijn database, maar het hoeft niet specifiek een programma voor databases te zijn. Zoiets als Visio, maar dat is dan weer veel te duur.

  Heeft iemand zoiets, zodat ik niet meer met pen, papier en geodriehoek hoef te werken?
 • Ze zijn er wel, maar die zijn volgens mij bedoeld om een database weer te geven die op je eigen server draait en NIET op een server op internet.
 • Ook prima. Welke dan? Laat me niet langer in spanning! :wink:

  Overigens ben ik meer opzoek naar een soort Visio (zoals ik al eerder schreef), dan naar een database ding, maar goed…

  Ik wil gewoon witte blokken met een titeltje erboven (dat moet de tabelnaam voorstellen), met daarin een aantal regeltjes tekst (dat zijn de veldnamen) met een lijntje met elkaar verbinden, en als ik dan 1 van die blokken verschuif, dan wil ik dat het lijntje niet verbroken wordt. En of dat nou een database model is, een flowchart of een organigram, dat is voor mij niet van belang, er hoeft verder niets geautomatiseerd te zijn, het mag ook een Photoshop-achtig programma zijn, maar die lijntjes tussen de blokjes stellen de relaties/koppeling voor tussen de tabellen en pas nadat ik die 'relaties' heb getekend, zie ik dat ik mijn blokken beter ergens anders op papier had kunnen zetten. Ergo, ik zoek een programma waarmee dat kan :lol:

  En als ik nou ook nog heel toevallig kan aangeven dat het om een 1:1, 1:oneindig of oneindig:oneindig relatie gaat, zou dat helemaal mooi zijn, maar dat is zorg voor later, dat kan ik met een pennetje ook wel op mijn printje erbij tekenen als alles eenmaal netjes staat.

  Oef wat een verhaal… Sorry!
 • Er zijn wel speciale programma's voor, maar ik weet zo even geen titel. Je kunt eens kijken naar smartdraw of edraw. Beide leuke programma's om allerlei schema's mee te maken.

  http://www.smartdraw.com/
  http://www.edrawsoft.com/

  Je kunt verder eens zoeken met:
  http://www.google.nl/search?q=database+schema
  http://www.google.nl/search?q=database+modeling

  Kom deze ook nog tegen:
  http://www.databaseanswers.com/modelling_tools.htm
 • http://www.fabforce.net/dbdesigner4/
 • [quote:d454007a13="Buur"]En als ik nou ook nog heel toevallig kan aangeven dat het om een 1:1, 1:oneindig of oneindig:oneindig relatie gaat, zou dat helemaal mooi zijn[/quote:d454007a13]Dat is toch een kwestie van gebruik maken van dikke lijnen icm pijlen? Kwestie van simpele blokjes aan elkaar linken. Voor simpele database-ontwerpen gebruik ik Powerpoint (blijft behelpen), voor het serieuzere werk heb ik nog geen alternatief tov potlood en papier gevonden.

  - Bas

  Ps: de titel van dit topic hoort eigenlijk één woord te zijn! :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord