Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

special characters in database goed afhandelen

Anoniem
marientje
2 antwoorden
  • Hallo.
    ik zit met het volgende. Ik heb in een database wat teksten staan, TEXT gecodeerd als utf8_general_ci. Wanneer ik die zo naar de html gooi (met encoding utf-8), dan krijg ik waar eerst bijvoorbeeld een ë of ü stond, nu een vraagteken of zwart blokje.
    Welke instellingen in database en output-html moet/kan ik kiezen om dit wel werkend te krijgen? htmlspecialchars werkt natuurlijk niet, het zit m in de encoding op een van beide plekken. google weet geen raad.
  • Ik had enige tijd geleden hetzelfde probleem. Na lang zoeken heb ik toen het artikel MySQL and UTF-8 — no more question marks! gevonden welke de oplossing bood. Als ik het me goed herinner is het slechts een kwestie van de juiste character set instellen in MySQL (met bijvoorbeeld PhpMyAdmin) en vervolgens een enkele regel toe te voegen aan je code nadat je de database hebt geselecteerd:[code:1:763b1349f1]mysql_query("SET NAMES utf8;") or die ("Fout: ".mysql_error());[/code:1:763b1349f1]Details staan in eerdergenoemd artikel. Bij mij draait dit als een zonnetje!

    - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.