Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

PHP variabele in Javascript alert?

Anoniem
Buur
4 antwoorden
 • Hé, als iemand een formulier invoert en je wilt hem bedanken voor het invullen van dat formulier via een alert functie van javascript (onclick), kun je in zo'n geval in de alert de naam van die persoon weergeven? Dus bijvoorbeeld, iemand vult in zijn naam, adres en woonplaats:
  Naam: Gerrit
  Adres: Gerritstraat 2
  Woonplaats: Gerrit city

  Kan de alert functie van javascript dan weergeven na op verzenden te hebben geklikt: "Bedankt Gerrit voor het aanmelden!"?
 • Ik heb (nog) geen verstand van javascript, maar volgens mij kan het gewoon. Het is maar net wat je PHP aan output laat parsen.
  Stel de naam staat in de PHP variabele $voornaam.
  Dan wordt het iets van:
  [code:1:2cc35df491]
  <?php
  echo "alert(\"Bedankt $voornaam voor het aanmelden!\")";
  ?>
  [/code:1:2cc35df491]
 • Ja, geprobeerd. Werkt echter niet - dan krijg ik gewoon $voornaam
 • Als hij letterlijk $voornaam laat zien zit er iets fout in je PHP code. '$voornaam' wordt altijd als een variabele gezien, tenzij je het dollarteken escaped (\$). Niet dat het dan meteen goed gaat, maar dan zou hij in ieder geval [u:02543f7b8c]of[/u:02543f7b8c] niks moeten laten zien [u:02543f7b8c]of[/u:02543f7b8c] wat onverwachte onzin, maar nooit letterlijk $voornaam.
  (Of je hebt ergens de letterlijke tekst '$voornaam' in je variabale gezet)

  Ik weet verder niet of het correcte Javascript code is, maar mijn bovenstaande voorbeeld spuugt wel [b:02543f7b8c]alert("Bedankt Gerrit voor het aanmelden!";)[/b:02543f7b8c] uit.

  Waarschijnlijk ten overvloedde, maar gewoon voor de zekerheid: je moet $voornaam uiteraard wel vervangen met de door jou gebruikte variabele.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord