Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Wie heeft tips voor een training webdesign/webontwikkelaar?

Anoniem
joris1
5 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een training als webeditor/ webontwikkelaar/ webdesigner Ik heb ooit een basiscursus dreamweaver gedaan en wat sites gebouwd maar mis gedegen kennis. Ik wil een training doen van minstens 10 dagen en met veel opdrachten om er echt in te komen. Vorig jaar heb ik me bij de competende factory ingeschreven voor webconceptontwikkeling, en design maar helaas is die cursus nooit door gegaan. Ik ben het hele jaar doorgeschoven omdat er niet genoeg aanmeldingen waren. Nu kom ik bij verschillende opleidingen de training webeditor tegen. (Twice, educator, cf). Ik heb grote moeite om te horen wanneer in maart die opleiding van start gaat en of ze wel van start gaan. Van Twice heb ik gisteren gehoord dat het in maart niet doorgaat. Bij educator is het weer afwachten. Competence factory begint pas in mei en eerlijk gezegd na afgelopen jaar, heb ik daar weinig vertrouwen in. Ik ben al het bellen en e-mailen zolangzamerhand zat. HELP… kunnen jullie me een training aanraden die ook echt doorgaat, liefst overdag? Alleen zelfstudie is niets voor mij. Met vriendelijke groet, Tip
 • Ik denk dat je eerst moet bepalen wat je wilt. In je bericht lees ik webeditor, ontwikkelaar, designer, conceptontwikkeling… om dat hele pakket te begrijpen ben je maanden zoniet jaren verder. Een cursus van tien dagen kan wel een hele goede introduktie zijn maar dan in één van die deelgebeiden.

  Bovendien, wil je (semi)professioneel aan het werk of gaat het je erom een site voor bijvoorbeeld een vereniging te ontwerpen en onderhouden?

  Ik wil niet meteen de pret bederven, maar zelfstudie is essentieel. Niet zozeer om een boek in tien dagen te begrijpen, maar wel om op langere termijn bij te blijven.
 • Wat ik uiteindelijk wil is een goede website kunnen maken met php-scripting voor formulieren, iets moois om foto's te tonen en wat je makkelijk kunt bijvullen , formulieren etc. Ik heb in de loop der jaren een aantal websites gemaakt n.a.v. een cursus dreamweaver, flash en photoshop (al weer 7 jaar geleden). Naast mijn werk als weboordinator werk ik als freelance DTP-er/vormgever.Er word me steeds vaker gevraagd naast een huisstijl ook een website te ontwikkelen. Ik merk dat ik achter loop in mijn kennis. Vorig jaar dacht ik de ideale studie te hebben gevonden: 12 dagen cursus ( 1 dag per week) en 16 uur "huiswerk". Die cursus heette trouwens webconceptontwikkeling en design. Ik kan dan mooi al die oude websites up to date maken en een goede site voor mezelf maken als portfolio.

  Als ik zeg geen zelfstudie bedoel ik voor elk probleem een tutoriol zoeken of op een forum gaan. Done that, been there. Ik wil tijdelijk gewoon bij iemand terecht kunnen en door opdrachten aan de slag. Iemand die over mijn schouder meekijkt.

  En ja die namen… Die cursus van vorig jaar heet nu webeditor. Die naam dekt niet altijd de lading. Als iemand ervaring heeft met een bepaalde training dan hoor ik dat graag en kijk dan wel of het inhoudelijk klopt met wat ik zoek.

  pfff, lang verhaal vuurtoren. Kan jij er wat licht opschijnen?
 • Van dreamweaver en soortgelijke programma heb ik niet veel kaas gegeten. Daar zou je anderen over moeten vragen. Ik heb het programma wel eens getest, maar mijn kennis van HTML was op dat moment al zover dat ik niets meer snapte van de code die uit het programma kwam. Dat was een jaar of vijf geleden.
  Daarbij komt mijn idee dat het programma zo ontzettend uitgebreid is - workflow functies, ftp, meerdere projecten, werken in teams… noem maar op - te uitgebreid voor dat wat ik ermee wil. Gewoon eenvoudige websites maken.

  Omdat ik al redelijk met HTML overweg kon ben ik me gaan verdiepen in PHP om de sites dynamischer te maken. Zoals het verwerken van formulieren of het bijhouden van gastenboek. Ik weet dat dreamweaver ook php ondersteund maar heb geen idee hoe het in het programma vervlochten zit.

  Als je als redelijk tot goed html kun schrijven/lezen, zou ik adviseren ook naar php te kijken. In combinatie met mysql geef je je website al snel iets extra.

  Overigens moet je bij het up-to-date maken van je website rekening houden met de nieuwe browsers. Websites van een jaar of vijf geleden geven gegarandeerd zoveel problemen in de huidige en aankomende (denk aan IE8) browsers, dat je - denk ik - beter een herontwerp kan maken van de sites.

  Een laatste mogelijkheid die ik wil noemen is het gebruik van een bestaande cms. Onder de bekendere zijn Joomla en Drupal maar er zijn tientallen anderen. Een van de grote voordelen van dergelijke cms is dat er veel functies beschikbaar zijn en je kunt kiezen of je je wilt bezighouden met de achterkant (de functies) of de voorkant (het uiterlijk) of beide natuurlijk.
  Je zou eens kunnen kijken of er een cms is die voldoet aan de wensen van je klanten zodat je daar per huisstijl een template omheen bouwt. Op
  http://php.opensourcecms.com/scripts/show.php?catid=all&cat=All%20Scripts zie je een uitgebreid overzicht van cms met een werkende demo (ook admin).

  Hm,
  nu ik dit zo terug lees staat er weinig in over een training. Hopelijk heb je er toch iets aan.
 • Bedankt voor je reactie. Ik heb er zeker wat aan. Het helpt me om helder te krijgen wat ik nodig heb en wat ik wil en wat er in het wereld wijde webgebeuren te doen is. Een combinatie met een CMS / open source zou inderdaad goed zijn.

  Groetjes, Tip

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord