Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Gezocht: “mail-a-form” script van XS4ALL

Anoniem
Rumaro
4 antwoorden
 • Voor een college ben ik op zoek naar het “mail-a-form” script van XS4ALL ([u:96453ee285]www.xs4all.nl/helpdesk/website/basicunix/mailaform.php[/u:96453ee285]). Het script staat op de server in de "cgi-bin" folder.

  Zou iemand die lid is van XS4ALL het script kunnen downloaden/doormailen?

  Bij voorbaat bedankt,
  Lars
 • Ik ben geen abonnee van XS4ALL dus weet het niet zeker, maar ik ga ervan uit dat je dat script niet kunt downloaden. Providers schermen om allerlei redenen bv veiligheid en stabiliteit dergelijke standaard cgi scripts af.

  Beter zoek je op een site als www.hotscripts.com naar een vergelijkbaar script want in deze categorie zijn er tientallen zoniet honderden te vinden.
 • [quote:855cc0f9b8="vuurtoren"]Ik ben geen abonnee van XS4ALL dus weet het niet zeker, maar ik ga ervan uit dat je dat script niet kunt downloaden. Providers schermen om allerlei redenen bv veiligheid en stabiliteit dergelijke standaard cgi scripts af.

  Beter zoek je op een site als www.hotscripts.com naar een vergelijkbaar script want in deze categorie zijn er tientallen zoniet honderden te vinden.[/quote:855cc0f9b8]

  Als ik het me goed herinner, kun je het gewoon met een FTP programma overzetten naar je harde schijf.

  Mijn collega is overigens lid geweest van XS4ALL maar is recent overgestapt naar een andere providor. Bij het overzetten is hij de cgi-files vergeten. Dit script werkte goed, vandaar mijn vraag.
 • Het zou best kunnen hoor. Mijn ervaring met enkele andere providers is dat dergelijke scripts, die de gebruiker een makkelijk manier geeft een contactformulier te gebruiken, niet te downloaden zijn. De map waarin ze staan is in dat geval niet toegankelijk. Ook al staan ze in de map waarin een gebruiker de eigen bestanden kan uploaden.

  Echter, zoals geschreven er zijn vele vergelijkbare scripts die precies hetzelfde doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.