Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Het principe achter de tag cloud

Anoniem
BasHamar
3 antwoorden
 • Wellicht had ik dit beter eerder kunnen vragen want ik zat al in een bepaalde richting te denken, maar beter laat dan nooit ;-)

  Ik ben bezig met een script voor een reactie wolk voor op een weblog. Hetzelfde als een tag cloud, maar dan met namen van reageerders. Het principe erachter blijft hetzelfde, vandaar dat ik gekozen heb voor deze titel.

  Mijn vraag is: wat is het (juiste) principe er achter? Het kan namelijk op twee manieren. Ik kan uitgaan van de onderlinge ranking, of van het werkelijke aantal instanties.
  Druk ik namen af op basis van de onderlinge ranking, dan krijg ik een wolk met veel verschillen. Alle mogelijk lettergroottes zitten er altijd in verwerkt. Want de naam met de meeste reacties krijgt de grootste letters, of dat nu 2 reacties zijn of 2000. en voor de naam met het minst aantal reacties geldt het omgekeerde.
  Druk ik de namen af op basis van het werkelijke aantal reacties, dan kan ik theoretisch gezien allemaal dezelfde lettergroottes krijgen (In het uitzonderlijke geval dat iedereen eveneveel reacties heeft gegeven)

  In de praktijk levert het een estetisch gezien een veel 'pluriformere' wolk op dan het ander. Maar welke manier het meest te prefereren valt weet ik dus niet.
 • Het principe van een tag cloud is het instellen van de lettergrootte van een tag op basis van het aantal voorkomens. Voor reageerders zou je dus op basis van het aantal reacties (bv aantal forumposts) zoiets doen.

  Lijkt mij hetzelfde als een ranking, tenzij je een ranking bepaalt door middel van een kudo systeem of iets dergelijks. In dat geval kun je dat gebruiken.
  Dit is meer een kwestie van op welke manier je het wilt opzetten. Als je het op basis van reacties doet worden ook de onnuttige reacties meegenomen. Doe je het op basis van kudo's of iets dergelijks, dan komen de reageerders met de meest nuttige reacties (als het goed is) vanzelf naar boven in de ranking.

  Laat ik het er op houden dat de tag cloud op basis van een ranking werkt. Of dat nou een ranking van het aantal posts is of een ranking die bepaald is door een ander soort methode maakt voor het principe niet uit.
 • @LabRat: 'Rankin' kun je inderdaad op meerdere manieren opvatten, daar stond ik niet bij stil. het essentiele verschil tussen mijn methodes is dat bij de ranking die ik bedoel er altijd een uniek nummer is (het nummer van de volgorde waarin je staat) en op basis van het aantal posts werk je dus niet met unieke nummers.

  Er wordt op het weblog niet met kudo's of iets dergelijks gewerkt, dus het gaat puur om het aantal posts. Om te voorkomen dat iemand gaat posten om zijn naam groter in de cloud te krijgen zit er wel een exclude optie in het script. Op die manier kunnen bepaalde namen buiten de cloud worden gehouden.

  Het script dat ik al heb werkt op basis van het aantal posts, maar ik besefte me daarna pas dat het ook op basis van (de positie binnen de) ranking kan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.