Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

.css en index.html op verschillende locaties

Anoniem
Gooly
4 antwoorden
 • Ik heb een webssite gemaakt en nu bevindt de .css file zich op het bureaublad en de rest van de websitefiles in een mapje op het bureaublad. Ik heb de site gemaakt in Dreamweaver CS3. Ik wil graag de .css file ook in het mapje plaatsen. Hoe doe ik dat terwijl de website niet verandert?
 • Nadat je de CSS file in het mapje hebt gezet moet je de verwijzing naar de file in de header van het html document even aanpassen.
  Dit is waarschijnlijk iets als:

  [code:1:c7e9c2d330]
  <link href="C:\Documents and Settings\User\Desktop\stylesheet.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
  [/code:1:c7e9c2d330]
  en dat wordt dan
  [code:1:c7e9c2d330]
  <link href="C:\Documents and Settings\User\Desktop\mapje\stylesheet.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
  [/code:1:c7e9c2d330]
 • Het is trouwens handiger om relatieve paden te gebruiken. Dus nadat je het css bestand inderdaad in dezelfde map het gepaatst de 'korte link' te gebruiken in plaats van het hele pad naar het bestand.

  geen
  [code:1:964aee3544]<link href="C:\Documents and Settings\User\Desktop\mapje\stylesheet.css" rel="stylesheet" type="text/css" />[/code:1:964aee3544]maar
  [code:1:964aee3544]<link href="stylesheet.css" rel="stylesheet" type="text/css" />[/code:1:964aee3544]

  Zo voorkom je problemen na het uploaden omdat de map [i:964aee3544]C:\Documents and Settings\User\Desktop\mapje[/i:964aee3544] op de webserver niet bestaat en de css dan niet gevonden kan worden.
 • Bedankt, probeleem opgelost!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord