Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

URL laten openen in een ander IE window/scherm

Anoniem
Ger
6 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  ik link vanuit mijn pagina (naam: MyPage) naar een andere pagina (naam: Deeplink). Deze pagina (Deeplink) wordt geopend in een nieuw Internet Explorer scherm (window size). Op deze pagina(Deeplink) kan je bepaalde links aanklikken welke een weer een URL aanroepen, nu wil ik graag dat deze URL wordt geopend in mijn pagina(Mypage) (internet explorer pagina) en niet in de window(Deeplink) waar de link staat.

  Is het mogelijk om een URL te routeren naar een Internet Explorer scherm/window?

  Groeten
 • Ik snap niet echt wat je nu allemaal bedoelt, maar ik gok haast dat je met het een of ander WYSIWYG programma werkt?

  Anywho: het al dan niet openen van links in een nieuw tabblad/venster kun je regelen met javascript of het target attribuut. Waarschijnlijk staat in jouw programma ingesteld dat alles in een nieuw venster wordt geopend. Dit is geen standaard gedrag; als je in de broncode niets over het target aangeeft dan hoort de browser het in het originele scherm te openen.

  Als je er niet uit komt, wil je dan even een linkje posten of anders wat broncode?
 • nou ben ik er alweer een tijdje uit, maar je kan je eerste window aanroepen vanuit je tweede dmv window.opener.
 • Target ken ik uiteraard…..maar dit kan je volgens mij alleen toepassen op verschillende frames en niet als je iets wilt laden naar een andere inter explorer window (welke dus al openstaat). Het komt er eigenlijk op neer dat ik als ik een hyperlink open in het ene window deze wordt uitgevoerd in het andere window.
 • Dus even voor mijn duidelijkheid:

  Venster A is het beginvenster, je klikt op een link en dat opent in venster B. Correct?
  Vervolgens klik je in venster B op een link, en je wil die geopend hebben in venster A. Correct?

  Dan zou je inderdaad met window.opener kunnen werken. Zoiets dus:
  [code:1:ece84dac8b]<a href="#" onClick="window.opener.location='http://www.google.nl';">Linkt naar Google in venster A</a>[/code:1:ece84dac8b]
 • Dit werkt inderdaad goed…bedankt. Alleen wil ik ook graag een link via een autorefresh openen in een ander window openen.
  Ben al aan het stoeien geweest, maar nog zonder suc6, zie±

  <meta http-equiv="refresh" content="0;URL='javascript:window.opener.location="http://www.Google.nl";'">

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord