Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Website beveiliggen

Anoniem
andre@home
9 antwoorden
 • Hallo

  Hoe kan ik mijn website beveiliggen zodat de kijkers niet met hun rechtermuisknop delen van de site kunnen copieren.

  Alvast bedank voor het meedenken

  John
 • Dat kan met een javascript right-click disable.

  Het is trouwens een illusie om te denken dat je er daarmee bent want er zijn talloze manieren om dergelijke scripts te omzeilen.
  Er is maar één waterdichte manier om te zorgen dat je inhoud niet gekopieerd kan worden: niet publiceren.
 • Met alle respect, maar welke vernieuwende en bijzondere code denk je daarmee te verbergen?
 • Mijn hobby is een weerpagina dat uit vele componenten is opgebouwd, het is natuurlijk makkelijk om daar een copy van te maken zodat de copieerder er minder werk aan heeft om het zelf te maken

  Daarom mijn vraag, mischien overbodig ??

  John
 • Hier in firefox is het een kwestie van Ctrl-D en ik heb de broncode.
 • Je schiet er niets mee op. In elke browser zijn dat soort scripts simpel te omzeilen (zelfs in IE: menu beeld, bron). En het uitvoeren van scripts op pagina kun je zelfs geheel uitschakelen met je beveiligingsinstellingen. Dat weet vast niet iedereen, maar iemand die met websites bezig is weet dat toch meestal (zo niet altijd) wel.

  Wat voor trucs je ook verzint; je code wordt toch naar de browser gestuurd, anders kan de ontvanger immers niet zien wat er op de site staat. En dan is dat bestand dus ook ergens op de computer te vinden. Openen met je code-editor en voila. Het enige wat je zou kunnen doen is de boel middels server sided scripts genereren, wederom via server sided scripts omzetten naar een afbeelding en die uitspugen als output naar de browser. Maar dat is wel behoorlijk tricky stuff, plus dat niemand ooit nog je site zal terugvinden via een zoekmachine.

  Begin er dus maar niet aan. Het uitschakelen van functionaliteit roept alleen maar ergernis op bij de gebruikers zonder dat je het gewenste effect bereikt.

  Bedenk ook dat er maar weinigen zullen zijn die 1 op 1 je site zullen willen overnemen. En als ze dat willen: laat ze lekker! Als je er geen (commerciele) belangen bij hebt, waarom zou je dan voor zoiets kleins zoveel moeite doen (met zo weinig effect)?
 • Die weerpagina van jou bestaat eigenlijk geheel uit links e.d. van andere websites. Beetje raar dat je dat wil beschermen tegen kopieerders terwijl jij in feite hetzelfde doet. :roll:
 • [quote:75034ab856="osjohn"]

  Daarom mijn vraag, mischien overbodig ??

  John[/quote:75034ab856]

  Klinkt hard, maar idd, overbodig. Ik zou het lekker laten voor wat het is.
 • Je zou dit kunnen proberen maar waterdicht is het niet denk ik:

  http://users.skynet.be/javascript/varia/html%20coderen.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.