Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Iets weergeven als er geen nieuws is

Anoniem
Moos
3 antwoorden
 • Hallo Allemaal,
  Ik heb een simpele nieuws pagina gemaakt waarbij oud nieuws naar de kop archief verhuisd en actueel nieuws onder de kop actueel nieuws bovenaan de pagina blijft staan.
  Als al het nieuws oud is staat dit dus allemaal in het archief en heb je een lege plek bovenaan de pagina onder de kop actueel nieuws.
  Wat ik graag zou willen is dat er dan een tekst komt te staan, "momenteel geen nieuws" of zoiets die dus vanzelf verschijnt als het laatste nieuws item naar het archief verhuisd is. Ik heb zelf dus eigenlijk geen idee, vandaar, iemand die mij een duwtje in de goede richting kan geven?
  Alvast bedankt!
  Moos
 • Ik zou alles gewoon in 1 tabel laten staan. Zorg dat je bij de nieuws items aangeeft op welk moment ze ge-insert zijn.
  Dus je hebt een kolom
  news_added datetime not null
  en bij de insert
  INSERT INTO tblNews (news_added) VALUES (NOW())

  Vervolgens kan je met een simpele berekening in SQL kijken hoe lang het geleden is. Stel dat je het nieuws van de laatste 3 dagen wil laten zien.
  [code:1:635d4a43ab]
  <?
  $maxDays = 3;
  $res = mysql_query("SELECT * FROM tblNews WHERE TIMESTAMPDIFF(DAY, NOW(), news_added) < $maxDays");

  if (mysql_num_rows($res)==0)
  echo "Momenteel geen nieuws";
  else
  {
  while ($news = mysql_fetch_assoc($res))
  {
  //Show news item
  }
  }
  ?>
  [/code:1:635d4a43ab]

  Ik hoop je hiermee voldoende op gang geholpen te hebben.

  Succes ;)
 • Hoi yendis, Ik dacht wel dat het iets met een if en een else moest gaan worden maar hoe? Dus zoets moet het dus gaan worden! Hartstikke bedankt voor deze "duw" in de goede richting, ik ga ermee aan de slag en ik laat het nog weten. Bedankt tot zover!
  Groeten,
  Moos

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord