Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[OO Php] Method of Inheritance?

Anoniem
Gooly
2 antwoorden
 • Methods binnen dezelfde class moeten vaak deels dezelfde dingen doen. Binnen een class voor database handling bijvoorbeeld zal er vanuit verschillende methods een query naar de database gestuurd moeten worden. Die ga ik natuurlijk niet binnen elke method over typen, dat wordt gezamelijk opgelost.

  Nu kan dat volgens mij op twee manier:
  - Ik maak een gezamelijke method aan die de taak verzorgt en roep die vanuit de diverse andere methods aan.
  - Ik maak een 'parent method' met daarin alvast alle gezamelijk meuk en maak de overige methods vervolgens childs d.m.v. "extends"

  Maar wat zijn nu de voors en tegens van beide methodes?
 • Ik heb inhoudelijk niet echt een antwoord op je vraag, en wel om de volgende redenen:
  [list:de4c719e9c][*:de4c719e9c]Je hebt het in je eerste punt over een methode binnen de klasse, wat me overigens een goede oplossing lijkt. Maak deze methode [i:de4c719e9c]private[/i:de4c719e9c] of [i:de4c719e9c]protected[/i:de4c719e9c] en alle methoden uit de klasse zelf of van "kinderen" van de klasse kunnen erbij, de rest niet.
  [*:de4c719e9c]Je hebt het in je tweede punt over één methode die je binnen meerdere klassen wil gebruiken. Kan, maar is een compleet ander probleem. Een methode kan je niet "extenden", een klasse wel. Wat je met je tweede punt bedoelt is mij dan ook niet helemaal duidelijk.
  [*:de4c719e9c]Het is laat maar toch vroeg en ik kom net uit de kroeg, dus alles druppelt wat langzamer bij me naar binnen dan normaal.[/list:u:de4c719e9c]
  Probeer je twee oplossingen wat anders te verwoorden, dan zal ik binnenkort een beter antwoord geven. Of Marientje komt met een antwoord waar ik het alleen maar mee eens kan zijn, dan ben je ook geholpen.

  ;)

  [size=9:de4c719e9c]* hips *[/size:de4c719e9c]

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord