Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

foto in phpBB 3.05

Anoniem
teacher
6 antwoorden
 • Ik heb een phpBB forum en gebruik daar subsilver 2.
  Ik wil daar het bovenste deel vervangen door een foto en daar de naam van de site inzetten.
  Nu weet ik niet hoe hoog en breed de foto dan moet zijn. Ook weet ik niet hoe en waar ik dat in phpBB 3.05 moet instellen.
 • Standaard heeft Subsilver geen afbeelding in de top die in de breedte uitvult. Om eenvoudig te beginnen kun je een eigen afbeelding zetten op de plek van het logo. Zie ook http://wiki.phpbb.nl/Logo_wijzigen_%28phpBB3%29

  Als je meer wilt aanpassen moet je de templates aanpassen of een ander template downloaden, want er zijn er veel gratis beschikbaar. Onder andere op http://www.phpbb.com/styles/demo/3.0/
 • Ik wil dus niet het logo veranderen maar gewoon heel dat vlak.
  Daar wil ik gewoon een foto met de naam van de site neerzetten.
 • Je bent nieuw hier dus ik zal dit voorzichtig proberen te brengen… :roll:

  Wij zijn je schoothondjes niet. Je kunt ons niet voorschotelen met een situatie en hopen dat het door ons opgelost wordt. Ironisch genoeg zie ik zelfs geen vraag staan in jouw berichten. Dus laat ik even toelichten hoe dit forum werkt:

   [*:fc07414ecf]Je loopt tegen een probleem op. [*:fc07414ecf]Je isoleert het probleem en probeert het op te lossen. [*:fc07414ecf]De delen van het probleem die je niet kan oplossen plaats je hier. Je doet dit door een duidelijk verhaal te houden wat het probleem is, hoe je het hebt geprobeerd op te lossen en waarom jouw oplossing niet lukt. [*:fc07414ecf]Wij adviseren je bij je probleem door je een duwtje in de goede richting te geven of een deel van je probleem op te lossen. [*:fc07414ecf]Dit proces herhaalt zich tot het gehele probleem is opgelost.[/list:o:fc07414ecf]Als jij de moeite neemt om bovenstaande stappen te doorlopen dan zullen wij met plezier helpen bij het oplossen van je probleem. Bedenk ook dat we hier samenkomen om van elkaar te leren, niet om anderen voor onszelf aan het werk te zetten.
   <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />
   - Bas
 • Oke nieuwe poging.
  Ik heb een forum in phpBB 3.05 Ik gebruik daar subsilver 2.
  Ik wil het bovenste vlak vervangen door een foto.
  Mijn vragen zijn: Hoe groot moet de foto zijn in hoogte en breedte.
  Waar in subsilver 2 kan ik het veranderen.
 • Mijn advies luidt: maak een screenshot van je forum, knip het gedeelte dat je wil vervangen door een afbeelding eruit en plak dat in een nieuw bestand, kijk vervolgens wat de dimensies van dit bestand zijn. Waar je het moet aanpassen staat ongetwijfeld in één van de vele online tutorials over phpBB.

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.