Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Bandbreedte, webruimte en MySQL

Anoniem
Reo
2 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil een website beginnen door (waarschijnlijk) een wordpress layout te downloaden en die dan nog wat aanpassen. Maar ik heb niet echt een idee hoeveel bandbreedte en webruimte ik nodig heb. 500 mb webruimte lijkt mij ruim voldoende, hoewel er wel veel tekst op de pagina's komt te staan. Maar een maandelijkse bandbreedte van 10 gigabyte en MySQL van 5? Geen idee of dat genoeg is.

  PS: als er iemand nog een beter/handiger programma heeft dan wordpress dan hoor ik dat graag.
 • Wordpress is lekker simpel. Er zijn zat andere CMS'en, maar als Wordpress je ligt en biedt wat je nodig hebt, moet je ook vooral voor Wordpress gaan.

  500MB webruimte is erg veel voor een beginnende website, zeker als je voornamelijk tekst op je site hebt. Tekst neemt zo'n beetje het minste ruimte in, voornamelijk foto's en video's vragen veel ruimte. Maar dan nog is 500MB erg veel voor een beginnende site. Met de helft moet je vrijwel zeker uitkunnen.

  10 GB bandbreedte is waarschijnlijk ook meer dan zat, maar da's erg afhankelijk van het aantal bezoekers dat je verwacht.

  [quote:64898805c0="Reo"]MySQL van 5[/quote:64898805c0]Geen idee wat je daarmee bedoelt. 5 databases? Tja, Wordpress vraagt maar 1 database, en als je nog meer databases eraan wil koppelen, dan kan dat eventueel ook nog in diezelfde database m.b.v. prefixes.

  Ik denk dat je hoe dan ook wel een iets kleiner pakket kunt pakken om mee te beginnen. Na bijvoorbeeld een jaar kun je dan altijd nog upgraden naar een groter hostingpakket, de meeste webhosts doen daar niet moeilijk over.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.