Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[Wordpress] Meerdere installaties, zelfde data

Anoniem
None
8 antwoorden
 • LS,

  Ik ben aan het experimenteren met de nieuwe Wordpress en loop nu tegen een probleem op. Ik wil namelijk graag twee versies van de site aanbieden, een normale versie en een mobiele versie. De content van beide versies is uiteraard hetzelfde. Ik dacht dit op te lossen door een tweede installatie van Wordpress te doen in een subdomein en vervolgens voor die installatie een speciale mobiele skin te maken. Nu het probleem: omdat ik voor beide installaties dezelfde databasegegevens gebruik lezen ze ook dezelfde instellingen uit, waaronder de instellingen voor de skin.

  Is er iemand toevallig tegen iets soortgelijks aangelopen en is er een bekende oplossing voor? Alle Google-resultaten verwijzen naar oplossingen om twee verschillende blogs in één database naast elkaar te draaien, maar dat wil ik niet, feitelijk wil ik alleen een andere skin op een tweede installatie en verder niets.

  Ik kan zo snel geen oplossing bedenken, dus als iemand wil brainstormen hoe ik dit kan aanpakken dan hoor ik het graag.

  - Bas
 • Ik lijk m'n probleem opgelost te hebben door simpelweg een nieuwe installatie van Wordpress op het subdomein te installeren en vervolgens de domeinnaam uit de instellingen te verwijderen. Er staat nergens dat dat kan maar heeft als effect dat alle paden relatief worden ipv absoluut. Het enige dat dan nog aangepast hoeft te worden is de skin, en klaar is Bas.

  Soms is het zo simpel…

  Iedereen bedankt voor het eventuele meedenken!

  - Bas
 • Hoewel je blijkbaar al een oplossing hebt, wil ik toch nog ff reageren. :P

  2 aparte installaties lijkt me namelijk een beetje overkill als het je alleen maar om 2 verschillende skins gaat. Het eerste wat in me opkomt is in de head 2 skins te definiëren m.b.v. @media. Eventueel kun je nog met cookies gaan werken, maar ik heb geen ervaring met mobiele apparaten, dus weet ook niet hoe die met cookies werken. In principe zou dat ook niet nodig zijn als je al met @media werkt.

  Jouw kennende zal je dit echter ook al geprobeerd hebben, en ik ben wel benieuwd eigenlijk waarom dat niet werkt?
 • Ik heb me in het onderwerp verdiept en verschillende artikelen gelezen, maar het probleem is eigenlijk dat verschillende mobiele OS-en danwel browsers zich niet als mobiel apparaat identificeren. Vooral het Symbian OS + browser is berucht om het feit dat het alles doet om zich als normale client te identificeren, waardoor je vrijwel onmogelijk een speciale mobiele versie kunt aanbieden dmv @media. (Ik kan de bron zo snel niet terugvinden, zal die plaatsen als ik 'm tegen 't lijf loop.) Nu is de vraag of het aan mij als websitebouwer is om dit te forceren dmv allerlei ingewikkelde checks en hacks, ik denk het persoonlijk dus niet. In plaats daarvan wil ik op een relatief simpele manier een normale versie en een mobiele versie aanbieden en de keuze aan de gebruiker laten. Als ik daarvoor twee installaties moet draaien dan is dat een kleine prijs om te betalen voor de baten: de eenvoud en tijdswinst. Laten we eerlijk zijn, het uploaden gaat automatisch en daar hoef ik niet op te wachten. Die enkele update kan ik ook wel dubbel uitvoeren.

  [b:c70444f845]Edit:[/b:c70444f845] bron gevonden;[quote:c70444f845]Series 60 Browser and Safari on iPhone
   [*:c70444f845]Installed by default on the newest Nokia Series 60 phones. Not popular yet.[*:c70444f845]Has a fairly high level of CSS support, as it is based on the Safari engine.[*:c70444f845]Uses screen media, and cannot be targetted using CSS media types. Tries very hard to behave like it is on a desktop (including using a virtual screen width), using a mouse, and virtually no reformatting.[*:c70444f845]Some newer releases support media queries.[*:c70444f845]Should be ignored as a handheld browser. Treat it as a desktop browser, and hope that it works.[/list:o:c70444f845][/quote:c70444f845]
   Dat in combinatie met het feit dat ik een Nokia N95 8GB heb (fantastisch apparaat, beste Symbian smartphone die ik tot op heden heb gehad) - waarmee ik veel internet en websites test - maakt dat ik een aparte (door zoekmachines vindbare en door URI onderscheiden) mobiele versie wil aanbieden.
   Maar bedankt voor het meedenken en je suggestie! Mocht je meer input hebben dan hoor ik het graag, want ik denk zelf ook dat er nog een betere manier moet zijn…
   - Bas
 • [quote:8576165d55="BasHamar"]Ik heb me in het onderwerp verdiept en verschillende artikelen gelezen, maar het probleem is eigenlijk dat verschillende mobiele OS-en danwel browsers zich niet als mobiel apparaat identificeren. [/quote:8576165d55]Da's ook niet erg handig dan, nee. Dan wordt het wel erg lastig om het automatisch goed te laten herkennen. Misschien dat je met herkenning van specifieke clients nog wat kunt, maar dan wordt het wel een heel ingewikkeld verhaal.
  [quote:8576165d55="BasHamar"]In plaats daarvan wil ik op een relatief simpele manier een normale versie en een mobiele versie aanbieden en de keuze aan de gebruiker laten. Als ik daarvoor twee installaties moet draaien dan is dat een kleine prijs om te betalen voor de baten: de eenvoud en tijdswinst. [/quote:8576165d55]Check.
 • Ik heb ook ooit naast Wordpress een mobiele versie gehad op een subdomein. Maar de informatie die ik mobiel wilde laten zien was zo anders (lees: veel minder) dan op het hoofddomein, dat ik er een tooltje voor heb geinstalleerd dat de RSS feeds las en dat in een eigen templatje kleidde.
 • Nieuwe website: http://www.zoutstraten.be/
 • er is een WP plugin voor mobiele weergave ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.