Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Delphi webapplicatie?

Anoniem
gerben
1 antwoord
 • Hallo iedereen,

  Ik wist geen betere naam te bedenken dus sorry daarvoor.
  Ook weet ik niet of het hier in het goede subforum staat.
  Ik zal het probleem proberen te beschrijven.

  Ik ben samen met twee anderen een website/systeem aan het maken voor een stichting van een zwembad (vrijwilligers gebaseerd), de site moet bestaan uit 3 onderdelen. Een website, een vrijwilligersportaal, en een vrijwilligersforum (het prikbord). Daarnaast gebruiken we nog een applicatie voor de inplanning van vrijwilligers.
  De website is al af, het is een wordpress gebaseerd systeem (PHP), dan hebben we het vrijwilligersportaal wat ik in ASP schrijf. En het vrijwilligersforum is is een applicatie van de makers van WordPress, dus ook PHP. Het planningsprogramma is ook al gemaakt, het is een Delphi programma.

  Om syncroniseren en dergelijke handelingen te voorkomen willen we één gezamelijke MySQL database hebben. Access niet vanwege de incompatabiliteit met PHP. Daarnaast is MySQL ook sneller. We hebben twee domeinen geregistreerd bij 'Uniserver', namelijk 'http://www.zwembaddebosberg.nl/' en 'http://www.zwembaddebosberg.com/'. Het eerste is een Windows Domein, het tweede een Linux. Nu zitten we met het probleem dat de MySQL wél te benaderen is via de webapplicaties, maar niet via de Delphi applicatie (het planningsprogramma). Met de huidige opstelling zijn hier na navraag ook geen mogelijkheden voor. Na wat overleg waren we tot de conclusie gekomen dat we een paar mogelijkheden hebben. Namelijk:
  [list:d525909d6d]
  [*:d525909d6d]Het huren van een dedicated server/VPS
  [*:d525909d6d]Het herschrijven van de planningsapplicatie (wat een gigantische applicatie is, die heel erg ingewikkeld is)
  [/list:u:d525909d6d]

  Na wat gegoogled te hebben vroeg ik mij af of het misschien mogelijk zou zijn om Delphi naar ASP.Net te converteren, als dit namelijk mogelijk zou zijn zou het probleem in 1 keer zijn opgelost. Is dat dus mogelijk?

  Gr. Caspar

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.