Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

PHPbb3 op eigen website: hoe?

Anoniem
maartenpeters
16 antwoorden
 • Hoe een forum net zoals dit maken op je eigen website.
  Is dit moeilijk of bijna onmogelijk of is het makkelijk?
  Ik heb het al gedownload maar wat moet ik nou doen.

  Zie WWW onder dit bericht voor mijn website.

  Wel even aan denken dat ik niks van dit onderwerp af weet.
  Is het dan wel verstandig om hier aan te beginnen?
  Alvast bedankt! :wink:
 • Ik weet niet of het überhaupt mogelijk is om phpBB -of eender welke software dan ook- op Google Sites te installeren. Om te beginnen moet je de beschikking hebben over een database en moet je de bestanden kunnen beheren. Dat zijn volgens mij 2 dingen die bij Google Sites niet opgaan (maar dat kan ik mis hebben).

  Bij Google Sites kun je volgens mij wel een discussie voeren, wat op een flink versimpeld forumsysteem lijkt. Indien dit niet genoeg is, dan kun je beter kijken om naar 'echte' hosting te kijken waar je wel alles tot je beschikking hebt.
 • Kijk eens op 000webhost.
  Ik heb mijn site in de free mode gemaakt en zelfs daar kan je beschikken over phpBB. Je moet het wel installeren via de autoinstaller en die is al een paar maanden uit gebruik.
  Als je dan voor een premium pakket ($4.84 /maand) gaat heb je de autoinstaller wel.
 • Bij x10hosting kan je het zelfs gratis installeren.
 • Wederom een simpel antwoord: op deze host kan dit niet, je zal een betaalde hoster moeten zoeken die het aanbiedt.
 • x10hosting is toevallig wel gratis!!
  Maar ik heb het dus voor je uitgeprobeerd en het werkt wel zeer traag.
  Dus ik raad aan als je een snelwerkend forum wilt dat je een betalende site neemt.
 • [quote:578cb62f74="mikesmikkel"]x10hosting is toevallig wel gratis!!
  Maar ik heb het dus voor je uitgeprobeerd en het werkt wel zeer traag.
  Dus ik raad aan als je een snelwerkend forum wilt dat je een betalende site neemt.[/quote:578cb62f74]
  Het lijkt mij bijna onmogelijk dus laat maar zitten.
 • Als je met een forum de slag wilt en je wilt meer met je site kunnen doen, dan zul je moeten kijken naar een betaalde host. Kost geen handenvol geld maar als je knutselen met websites leuk vind wel erg praktisch.
 • [quote:b9bfaf4c17="vuurtoren"]Als je met een forum de slag wilt en je wilt meer met je site kunnen doen, dan zul je moeten kijken naar een betaalde host. Kost geen handenvol geld maar als je knutselen met websites leuk vind wel erg praktisch.[/quote:b9bfaf4c17]

  Volgens mij kan ik wel html-codes ingeven op mijn website.
  Er zit een optie voor in gebouwd in google sites
  Zie plaatje:
  [img:b9bfaf4c17]http://i1218.photobucket.com/albums/dd409/RCTfagnaat/htmlsitecomputertips.gif[/img:b9bfaf4c17]
  Waar moet ik dan beginnen?
 • HTML is geen PHP, dus daar schiet je niets mee op.
 • [quote:81c96390b5="Ger"]HTML is geen PHP, dus daar schiet je niets mee op.[/quote:81c96390b5]
  oeps…….
  Weer een dood spoor! :cry:
 • Als ik jou was zou ik eens gaan kijken naar eigen hostingpakket ergens. Je bent zo te zien veel bezig met webdingen en dan is een eigen plek op het web veel handiger dan zo'n googlesites of vergelijkbare dienst. Die zijn toch meestal te beperkt in mogelijkheden of hebben andere nadelen (reclame, traag, enz).
 • [quote:f3922dfc95="vuurtoren"]Als ik jou was zou ik eens gaan kijken naar eigen hostingpakket ergens. Je bent zo te zien veel bezig met webdingen en dan is een eigen plek op het web veel handiger dan zo'n googlesites of vergelijkbare dienst. Die zijn toch meestal te beperkt in mogelijkheden of hebben andere nadelen (reclame, traag, enz).[/quote:f3922dfc95]
  Kun je dan ook een website maken zonder die html-codes in te hoeven tikken? Ik ben niet lui hoor, maar daar weet ik niks vanaf.
  Wat is dan het beste (+niet duur) hostingpakket.
 • "Het beste" bestaat niet. Ik zou als ik jou was gewoon eens kijken op ISPgids. goede hosting heb je al voor anderhalve euro per maand, dus echt niet teveel geld.
 • [quote:e61c219a57="maartenpeters"]Kun je dan ook een website maken zonder die html-codes in te hoeven tikken? Ik ben niet lui hoor, maar daar weet ik niks vanaf.[/quote:e61c219a57]
  Nee zo makkelijk gaat dat niet. HTML, CSS of andere technieken zul je moeten leren. Wel is het zo dat je met een eigen stek op het net eenvoudiger de talloze scripts die je kunt downloaden (forum, gastenboek, fotoalbum, enz…) kunt installeren.

  Veel webhosters bieden ook een zogenaamde 1-klik-systeem aan. Dit betekent dat je vanuit je inlogsysteem met een enkele klik bekende applicaties als phpbb, wordpress of joomla kunt installeren.
 • [quote:fcaab1aa86="vuurtoren"]Veel webhosters bieden ook een zogenaamde 1-klik-systeem aan. Dit betekent dat je vanuit je inlogsysteem met een enkele klik bekende applicaties als phpbb, wordpress of joomla kunt installeren.[/quote:fcaab1aa86]Klopt als een bus. Waarbij ik dan wel de aantekening wil maken dat dit niet altijd lekker werkt. Als je bijvoorbeeld een MOD of niet-standaard stijl installeert en vervolgens via Installatron oid een update uitvoert, dan breekt de boel nogal eens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.