Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Include?

Anoniem
Gooly
4 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Ik heb een webpagina gemaakt met drie afbeeldingen. Elke afzonderlijke afbeeldingen moet verwijzen naar een nieuwe pagina, zonder dat ik hiervoor een nieuwe html pagina hoeft te maken voor elke afbeelding.
  Nu ben ik niet wegwijs met php, maar volgens mij heet dit includen. Kan iemand mij uitleggen hoe ik dit moet doen? Ik vind geen duidelijk antwoord via Google.

  Dank alvast.
 • Hier ook niet ben ik bang, althans, niet met deze formulering, want ik snap er niks van.
  Het enige wat ik er van kan maken is dat je een link achter een afbeelding wilt plaatsen die naar een nieuwe pagina linkt die je niet zelf hebt gemaakt.
  Elke pagina zal toch een keer gemaakt moeten worden, anders bestaat hij niet, hetzij door jezelf, hetzij door een ander.

  Wat includen betreft, dat kan met allerlei scriptingtalen. Daarbij kun je stukken code in een ander stuk code opnemen (includen) zodat je hetzelfde stukje code niet steeds opnieuw hoeft te typen.
  In een webpagina zou je b.v. de header of de footer in een apart script kunnen zetten en die steeds weer includen op de pagina's waar je ze wilt hebben.

  Ook kun je links maken op je website waardoor bepaalde gedeeltes van de pagina opnieuw geladen worden, en niet de hele pagina. Dit heet geen 'includen' maar gebeurt d.m.v. Ajax, dat is Javascript gecombineerd met een zgn server side scriptingtaal.
 • Gooly, Dank je voor je reactie. Ik ben niet helemaal duidelijk geweest. Ik wil dus zodra je op een plaatje klikt, je naar naar 1 pagina wordt verwezen. Via de overige plaatjes wordt je ook naar dezelfde pagina verwezen. Ik snap dat je voor de inhoud die geopend moet worden in de pagina, een textbestand moet aanmaken. Houdt dus in 3 textbestanden.

  Met javascript en ajax ben ik bekend, maar het gaat om nieuw content laden op een pagina waarnaar verwezen wordt. Mag niet op pagina waar de plaatjes op staan.

  Hoop dat het zo duidelijk is en dat het mogelijk is met php .
 • Ik ga ook een poging wagen.
  [quote:92a60fba8a="veleria"]Ik wil dus zodra je op een plaatje klikt, je naar naar 1 pagina wordt verwezen. Via de overige plaatjes wordt je ook naar dezelfde pagina verwezen. [/quote:92a60fba8a]
  dat zou er dus ongeveer zo uit zien:
  [code:1:92a60fba8a]
  <a href="ander-bestand.php"><img src="plaatje-1.jpg" /></a>
  <a href="ander-bestand.php"><img src="plaatje-2.jpg" /></a>
  <a href="ander-bestand.php"><img src="plaatje-3.jpg" /></a>
  <a href="ander-bestand.php"><img src="plaatje-4.jpg" /></a>
  [/code:1:92a60fba8a]
  [quote:92a60fba8a="veleria"]
  Ik snap dat je voor de inhoud die geopend moet worden in de pagina, een textbestand moet aanmaken. Houdt dus in 3 textbestanden.[/quote:92a60fba8a]

  Als je wilt dat alle plaatjes naar hetzelfde textbestand linken, heb je geen 3 bestanden nodig, maar is één genoeg.
  Dat textbestand is in mijn voorbeeld dus ander-bestand.php, maar het mag natuurlijk ook een .html of een .txt zijn.

  Op deze manier heb je geen javascript, ajax of php nodig, alleen maar een paar html-linkjes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.