Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[PHP] Self Executing Script

Anoniem
blackhawkdesign
8 antwoorden
 • Heeft iemand enig idee of het mogelijk is om een PHP script zichzelf te laten herstarten?

  Ik ben hier al een tijdje naar op zoek maar kan alleen een methode vinden m.b.v. de meta refresh functie… maar ik zou graag willen dat het ook in commandprompt werkt en niet afhankelijk is van functies van een browser.
 • Wat bedoel je precies met zichzelf laten herstarten?

  Je kunt een header(Refresh [sec], ); gebruiken natuurlijk. Maar dat kan alleen als je daarvoor geen output hebt gestuurd naar de browser. Wat wel kan is dit:
  [code:1:266f7ca950]<?php
  $output = "Hatsikidee";
  $header('Refresh: 3; url=bla.php');
  echo $output;
  ?>[/code:1:266f7ca950]
 • Helaas is de refresh-header methode ook een inbrowser methode… ik wil iets vinden dat ook werkt in console…

  ik wil wanneer het script draait de code kunnen aanpassen en dan vanaf de frontend het script zichzelf laten herstarten om de wijzigingen door te voeren… (ivm gebrekkige toegang tot de server waar t draait)
 • Kan het niet gewoon met een cron job?
 • Dus je wil:
   [*:b697e57d40]Een PHP script laten uitvoeren [*:b697e57d40]Dit PHP script via een browser interface aanpassen [*:b697e57d40]Het aangepaste PHP script laten uitvoeren[/list:o:b697e57d40]Klopt? Tenzij een PHP script een continue loop heeft, zal een PHP script nooit continu uitgevoerd worden. En zelfs met zo'n loop, loop je vroeg of laat tegen de maximum execution time aan. Wel zo gezond, want anders zal je server flippen lijkt me. Zodra je stap 2 hebt uitgevoerd en je de pagina aanroept, zal stap 3 dus simpelweg ook gebeuren. Dat is niet zo moeilijk lijkt me. Als ik je probleem dus goed begrijp, is het voldoende als je een interface hebt waarmee je via een browser een PHP script kan aanpassen. Net2FTP is hier een goed systeem voor. Je kunt het zowel via hun server laten uitvoeren, als het programma downloaden en vanaf je eigen server draaien (gaat meestal wat vlotter en je hebt minder beperkingen).
 • Misschien een idee om even toe te lichten waarom je dit wilt?

  Wellicht dat we dan een betere oplossing kunnen bieden dan code die zichzelf aanpast tijdens het executeren?
 • Ik zal proberen op blackhawkdesign's opmerking in te gaan… maar helaas kan ik er niet alles over zeggen…

  het probleem is dat ik met allemaal beperkingen te maken heb…
  de belangrijkste… dat er geen webserver aanwezig is op dat systeem… (en ook niet gaat komen helaas). vandaar dat oplossingen als refresh headers en meta refresh niet werken…

  meteen als antwoord op Ger:
  de enige toegang die ik heb is de code van het script zelf en een socket verbinding die het script aanmaakt…
  het is dus inderdaad een script dat continu in een loop draait… de maximum execution time is dus ook niet aan de orde aangezien het direct in php draait en niet in een webserver.

  Dus om Ger zijn samenvatting een klein beetje te verbeteren:
   [*:1ce1cdf180]Een php script laten uitvoeren[*:1ce1cdf180]de bron van dat PHP script aanpassen[*:1ce1cdf180]Het aangepaste PHP script laten uitvoeren (bijv door te detecteren dat het gewijzigd is of door een commando over de gemaakte socketverbinding)[/list:o:1ce1cdf180] @ gerben: is een cron job niet een functie van de (web)server en niet zozeer van php? als dat zo is heb ik er om bovenstaande reden niet zo veel aan… ik begin overgens steeds meer het idee te krijgen dat dit in php niet mogelijk is. dat is op zich ook een resultaat… wat alleen wel tot gevolg heeft dat ik de beheerder van de server ervan moet overtuigen dat php hiervoor niet toereikend is…
 • In dat geval moet ik inderdaad passen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord