Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

SSI testen met localhost -- via snelkoppeling?!

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hoi,
  Ik ben een website aan het maken waarbij ik HTML en CSS gebruik. Om mijn menu's niet op elke pagina opnieuw te zetten wil ik een server side include gebruiken. Dat is allemaal gelukt en als ik mijn complete map met website en toebehoren in /var/www zet (de map voor localhost op mijn linux systeem) dan kan ik de boel testen.

  Mijn vraag is: is er een mogelijkheid om de stap van het kopieren van mijn map over te slaan en bijvoorbeeld via een snelkoppeling te linken van mijn localhost-map naar de map waarin ik mijn website opgeslagen heb?!

  Alvast dank!
 • je www root verplaatsen
  of direct te werken in je www root (waarom doe je dat niet al?)
 • Direct in mijn www root werken kan wel, maar ik heb de bestanden nu in een map staan die regelmatig gesynchroniseerd wordt met 2 andere computers en die functionaliteit wil ik niet verliezen. Het synchroniseren van mijn www root gaat niet in verband met SU rechten.

  Als ik www root wil verplaatsen. Moet ik dan nog iets specifieks aanpassen of kan ik de folder gewoon ergens anders heen copy-pasten?!
 • In de instellingen van Apache (bij mij /etc/httpd/httpd.conf) kan je instellen welke directory de "DocumentRoot" is.

  Een andere mogelijkheid is om een symlink te maken van /var/www (bij mij moet er nog /htdocs achter) naar de directory met je website.
 • Dank Supersnail. Ik heb de DocumentRoot aangepast en alle folders +x moeten geven en nu werkt het.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.