Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[upload form] Weet iemand waarom...

Anoniem
blackhawkdesign
7 antwoorden
 • Zomaar een nieuwsgierige vraag.

  Het valt me regelmatig op dat websites die nergens flash gebruiken, wel flash gebruiken voor een upload form in de backend (b.v. om afbeeldingen te uploaden naar de webserver)

  Zelf redeneer ik altijd: "Gebruik nooit iets dat een browser plugin vereist als het ook zonder plugin kan".
  Nou, als er iets zonder plugin mogelijk is, dan is het wel een upload form maken.

  Toch ben ik er van overtuigd dat hier een bijzondere reden achter zit, want daarvoor kom ik het te vaak tegen op websites waar ik nergens anders Flash kan ontdekken.

  Kent iemand deze reden?
 • Onkunde misschien? Zo kwam ik laatst ook een geval tegen waar met flash een gedeelte van een site was "afgeschermd". Want de maker had toevallig dat stukje code gevonden om een wachtwoord in te stellen. Zo lek als een mandje (je hoefde alleen maar een goede url àchter die flash te weten), maar hij wist niet beter. Terwijl het instellen van een .htaccess wachtwoord ook een peulenschil is, als je weet hoe.
 • Ik weet niet of het onkunde is. Ik kwam het namelijk ook tegen in de backend van Wordpress, waar de 'Flash uploader' default stond en je de optionele keuze had om een HTML uplaoder te kiezen.
 • Ik kan er een aantal bedenken:

  - Ten eerste kan je dan heel mooi de voortgang van het uploaden tonen. Je kan ook simpel meerdere files selecteren voordat je gaat uploaden.

  - Het uploaden in de safari browser van mac (dus alleen op een mac), kan het uploaden soms nog eens fout gaan om vage redenen. Op de een of andere manier werkt het daar bagger. Misschien dat het ontwerp team toevallig dus een mac met safari gebruiken en daarom dus gelijk voor flash kiezen.

  De upload tools van hotmail en gmail lijken zonder flash te werken en als dat zo is kan je ook zonder flash zon mooie voortgangsbar tonen, maar geen idee hoe ze dat doen.
 • Volgens mij ben ik net ook op een reden gestuit. Ik moet namelijk een formuliertje overzetten van een oude website naar een nieuwe. Dit is geen upload, maar een inschrijfformuliertje, ook in flash.

  Geen form tag, maar een extern javascript dat op zijn beurt een swf object aanroept. Ik heb dus geen flauw idee waar de action van mijn nieuwe formuliertje naartoe moet.

  Als je dat wilt hacken moet je van goede huize komen :-)
 • je kan een swf ook weer terugzetten naar code, dus je kan die code uitlezen. Het wordt er dus niet veiliger op. Maar daarentegen valt er ook weinig te hacken aan dat upload script :) Je moet toch altijd server side het formaat en het type bestand controleren.
 • [quote:11bb1a97b2="blackhawkdesign"]- Ten eerste kan je dan heel mooi de voortgang van het uploaden tonen. Je kan ook simpel meerdere files selecteren voordat je gaat uploaden.[/quote:11bb1a97b2]Dat laatste kun je natuurlijk doen door meerdere boxes te maken. Vergt [i:11bb1a97b2]iets[/i:11bb1a97b2] meer klikwerk, maar lijkt me geen probleem. Een progress bar kun je maken met perl, zie bijvoorbeeld hier.
  [quote:11bb1a97b2="blackhawkdesign"]
  - Het uploaden in de safari browser van mac (dus alleen op een mac), kan het uploaden soms nog eens fout gaan om vage redenen. Op de een of andere manier werkt het daar bagger. Misschien dat het ontwerp team toevallig dus een mac met safari gebruiken en daarom dus gelijk voor flash kiezen.[/quote:11bb1a97b2]Ik dacht dat Flash juist niet op Macs werkte, of is dat alleen bij de Ipads enzo (heb zelf geen Mac).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.