Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

CMS, tinyMCE

Anoniem
yolk2003
8 antwoorden
 • Beste lezers,

  Ik heb een eigen cms gemaakt. En voor de tekst te bewerken heb ik tinyMCE gebruikt. Maar hij laat hele rare tekens zien als ik een hoge comma doe (bijvoorbeeld 's avond's) Dat zet hij er een \ neer. Dit is de website waar ik hem getest hebt http://libie.mawoo.nl Ligt dit aan de code of de editor? Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

  Met vriendelijke groet, Bob van der Valk
 • Het lijkt erop dat er een verschil is in codering, bijvoorbeeld dat je input in UTF-8 is en je weergave in iso-8859-1 of andersom.
 • Dus dat ligt aan de mysql?
 • Nee, niet per se. Sterker nog, ik denk het niet.

  Kijk, wat je met een textarea doet -ongeacht of het rich text is als tinyMCE of plain text- is tekens versturen. Dit doe je waarschijnlijk met PHP verwacht ik. Die tekens hebben een bepaalde karakterset, ofwel charset. Dat geeft aan wat voor 'taal' de tekens vertegenwoordigen. De meest gebruikte in de Westerse wereld zijn iso-8859-1 en UTF-8. Zowel bij het weergeven als bij het verzenden van die tekens moet je vertellen welke charset je gebruikt.
  -> Leesvoer, daar wordt ook doorverwezen naar deze tutorial.

  Als je verkeerd charsets gebruikt om iets weer te geven terwijl je het anders hebt opgeslagen, dan snapt de browser het niet meer. Je kunt het dan vergelijken met dat je gebeld wordt door een Engelsman terwijl je een Nederlander verwacht: je kunt best engels verstaan, maar omdat je wat anders verwacht begrijp je het niet meteen. Je zult je hersens eerst moeten 'instellen' op engels voordat je het begrijpt.
 • Misschien zijn het gewoon escape-karakters die voor single quotes worden geplaatst om zo geen fouten te krijgen in de MySQL query, en dat ze dan foutief (of niet) worden weggehaald op het moment dat de data uit de database wordt opgehaald om op de pagina te tonen?
 • Dat zou op zich kunnen, maar dat verklaart geen creaties als
  [code:1:880fcaa55b]Libië[/code:1:880fcaa55b]
 • maar die Libië is niet gedaan via de database als ik het goed heb. En inderdaad gebruik ik mysql_escape_string zodat er geen fouten komen in de query. Is hier anders een alternatief voor of wat?
 • Ik maak zelf gebruik van CKEditor voor mijn eigengemaakte CMS en die heeft dit probleem niet bij mij… CKEditor vind ik sws beter, had dit probleem ook bij TinyMCE en heb toen maargekozen voor CKEditor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord