Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[PHP] Een header maken

Anoniem
playermijp
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb onlangs een forum in PHP gemaakt. Ik heb ook een website http://www.isearchfulledition.com nu zou ik graag de navigatiebar en de header van mijn website ook op mijn forum tonen. Hoe kan ik dit het beste doen?
  PS: Het adres van mijn forum is: http://playermijp.byethost24.com/phpBB3/index.php
  Is dit mogelijk?

  Bij voorbaat dank,
  Playermijp
 • Je kunt phpBB naar hartelust aanpassen, dus ja, dit is mogelijk.
 • Even voor de goede orde: je hebt de [b:4db851382f]script taal[/b:4db851382f] PHP en de [b:4db851382f]forumsoftware[/b:4db851382f] phpBB welke [u:4db851382f]geschreven is[/u:4db851382f] in de taal PHP. In eerste instantie had ik even niet goed door wat je bedoelde, aangezien ik het idee had dat je eigenhandig een forumscript had gemaakt.

  En ja, zoals Buur reeds zei: phpBB is goed aan te passen. Sterker nog: het is juist geschreven met het oog op aanpassingen door de sitebeheerders.

  Aanpassingen aan de header doe je in het bestand [b:4db851382f]root/styles/prosilver/template/overall_header.html[/b:4db851382f]. Wat je ziet is simpelweg HTML met daarin enkele placeholders voor variabele inhoud. Meestal spreekt de naam van die placeholder voor zich, dus dan weet je ongeveer wat je ermee kan. Als het je meer gaat om het logo, dan kun je dit aanpassen in de imageset: [b:4db851382f]root/styles/prosilver/imageset[/b:4db851382f]. Het bestand site_logo.gif kun je vervangen door je eigen logo. De afmetingen in pixels kun je aanpassen in het bestand imageset.cfg.

  Belangrijk bij stijlaanpassingen in phpBB is de cache. Hierdoor zijn wijzigingen die je doet in de bestanden niet direct zichtbaar op je foroum, maar moet je in het beheederspaneel eerst de betreffende stijlonderdelen vernieuwen: tabblad stijlen, en dan onder stijlonderdelen bij templates, thema's of afbeeldingenset de betreffende stijl vernieuwen.
 • Bedankt voor het snelle antwoord. Ik ga het onmiddelijk uitproberen.
 • Het is me nu gelukt om de navigatiebar en header in een apart html bestand na te maken. Maar ik heb geen idee hoe ik dit in de plek van het blauwe bovenstuk moet krijgen in mijn forum want dit zit namelijk niet in het overall_header bestand. Mijn forumlink is http://playermijp.byethost24.com/phpBB3
  De link van mijn website met de navigatiebar is
  http://www.isearchfulledition.com

 • Je kunt in overall_header.html simpelweg zeggen
  [code:1:6974ca126f]<!– INCLUDE pad/naar/bestand.html –>[/code:1:6974ca126f]
  Waarbij je uitgangspunt de templatemap is.
 • Beste Ger,

  Ik weet eerlijk gezegd niet goed hoe ik dit zou moeten doen. Zou u mij een voorbeeld kunnen geven van het overall_header bestand met deze Navbar in? Op deze link vindt u alle bestanden van mijn navbar en mijn overall_header bestand. http://www.mediafire.com/?3dd516s0wqltl7i

  Bij voorbaat dank,
  Playermijp
 • Sorry, maar ik ga het niet zomaar even compleet voor je uitwerken. Tips geven OK, maar het werk opknappen: nee.

  Begin gewoon eens bij het begin. Open het bestand overall_header.html en zoek naar
  [code:1:a77fc00c3d] <div id="page-header">[/code:1:a77fc00c3d]
  Zet daar de HTML onder (of boven, net wat je zelf wil) in die je wenst. Includen kan altijd nog, maar begin nu eens simpel met wat HTML.
  Sla het bestand op en vernieuw de template zoals ik eerder reeds uitlegde.

  Nu zie je toch een resultaat, lijkt me? Ongetwijfeld is het niet naar wens, omdat er een pak CSS mist. Dan is de volgende stap dus een stukje toe te voegen in de header met
  [code:1:a77fc00c3d]<link href="pad/naar/je/stylesheet" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen, projection" />[/code:1:a77fc00c3d]
  Vernieuw je template weer en bekijk het resultaat.
  De basis heb je dan te pakken, vervolgens is het een kwestie van finetunen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.