Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

2 FTP-server synchroniseren

Anoniem
playermijp
4 antwoorden
  • Is het mogelijk om 2 ftp-servers met elkaar te synchronizeren met bijvoorbeeld FileZilla of een gelijkaardig programma? Ik wil namelijk op een tweede server een mirror van mijn website maken zodat er een reserve is als de originele het even begeeft. Het is de bedoeling dat de 2 servers continu gesynct worden zonder dat ik iets moet doen.
  • Volgens mij wil je niet syncen, maar een backup maken, immers syncen houdt in dat ook die backup ftp server zijn bestanden die hij heeft weer pusht naar de normale ftp server en dan krijg je het probleem, ik gooi op me normale ftp server een bestand weg, vervolgens synct me backup server weer en daar is het bestand weer..

    Om je vraag te beantwoorden moeten we eerst weten onder welk os beiden ftp servers draaien, of met name de ftp server die als backup functioneert. Voor die 2e moet je dan een scriptje schrijven die eens in de zoveel gestart wordt wat een connectie maakt naar ftp server1 en alle bestanden over kopiert.
  • Je zou ook een op zoek kunnen gaan naar een FXP client (niet FTP, maar FXP). Hiermee stuur je bestanden heen en weer tussen twee FTP servers. Je synchroniseert dan weliswaar niet realtime, maar je kan wel makkelijk bestanden heen en weer sturen tussen twee FTP servers.

    @Blackhawkdesign: Een programma wat synchroniseert, moet natuurlijk wel zo slim zijn dat bestanden die op server A verwijderd zijn, ook op server B verwijderd worden en omgekeerd…
  • Ik weet niet hoeveel toegang je tot de server hebt, maar dit is goed op te lossen met rsync in een cron job.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.