Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Exporteren naar MYSQL Database en foto's in MYSQL DBase

Anoniem
pannemanski
14 antwoorden
 • Mede PHP'ers

  Wederom aan de slag mert php en MySQL. Zo probeer ik mooiere internetsites in elkaar te zetten.
  De vraag had ik al een keer eerder gesteld, toen is het me niet gelukt en daarom vraag ik nog een keer.

  Hoe krijg ik gegevens vanaf mijn computer mbv MSAcces naar de MYSQL database ? Hoe kan ik dat importeren/exproeten enzovoort. Het lijkt me dat het mogelijk is om in één maal een grote hoeveelheid gegevens te uploaden in de MSQL dbase.

  Dan vraag 2, ik wil er ook graag foto's bij doen, hoe krijg ik dat voor elkaar ?

  Kan iemand mij antwoorden of me op de juiste weg helpen om dit allemaal voor elkaar te boksen ?

  Groet, Pannemanski
 • Tekst gaat waarschijnlijk het makkelijkste via een csv bestand. Foto's kunnen eventueel ook in een mysql database, maar bij mijn weten kun je ze beter los opslaan, en alleen een verwijzing in de database opnemen. Foto's in de database zelf maken deze snel log en traag.

  Als je een beetje handig bent in het schrijven van scripts, is het wellicht ook mogelijk rechtstreeks van de ene naar de andere database te gaan. Bij mijn weten kan msaccess ook wel via sql benaderd worden. Maar of dat sneller gaat dan csv exporteren en weer importeren, betwijfel ik.
 • Dank voor de reactie, ik kan nu een tekstbestand van MSAcces naar de MySQL databse krijgen. Foto's is me nog niet gelukt, althans, de doorverwijzing, maar daar heb ik me nog niet op gegooid.

  Maar dan het volgende probleem …..
  Ik heb er dus een boekje bij, en nu is het hoofdstuk zoeken aan de beurt.
  Ik moet een nieuwe pagina maken op basis van een sjabloon, en die vervolgens met een achtervoegsel .asp opslaan.
  Daarna moet ik iets met verbindingen doen, maar ik zie alleen geen verbindingen in desbetreffend menu.
  Nou, dus eerst gegegevens in de php pagina zetten, en vervolgens als asp opslaan.
  Nu krijg ik na de zoekopdracht niet het resultaat, dwz ik krijg een hoop php scripttaal te zien (en dat was nou net niet de bedoeling). Kan iemand mij op weg helpen ?

  Groet, Pannemanski
 • Je hebt het eerst over zoeken, dan verbindingen, dan een sjabloon en asp? ehh huh? Iets meer uitleg graag, wat wil je nou precies gaan doen?

  Probeer je soms een zoek pagina te maken of?
 • Alsik het zo teruglees denk ik dat het wel onduidelijk kan zijn ja. Dat zal wel weer komen door mijn onbekendheid met php. Wat dat betreft ben ik dan ook een starter.

  OK, overnieuw:
  Het maken van een php pagina, verbinding met de MySQL, gegevens invoeren in de dbase is gelukt.
  Dan nu inderdaad is het de bedoeling dat er een zoekpagina wordt gemaakt.
  Het lukt hierbij om in de php pagina een formulier + velden te maken zodat ik bijvoorbeeld op een stukje tekst kan zoeken, althans, ik type een stukje tekst, druk op zoeken, en kreeg geen errors op de php pagina zelf.
  Maar dan nu, de resultatenpagina, ik citeer:
  Maak in DW een nieuwe lege pagina op basis van dezelfde sjabloon
  Geef de pagina als titel "resultaat van …"enz
  Sla op als resultaat_leden.asp
  Nu komt het: Op het palet bindingen en voeg via de knop met het plusteken een recordset aan de pagina toe door te kiezen voor recordset(query) uit het snelmenu.

  Welnu, als ik de pagina als .asp heb opgeslagen, krijg ik geen bindingen meer te zien. Alleen iets met de tekst spry.

  Op dit punt kom ik niet verder.

  Nogmaals help dus, als iemand mij de goede richtingen kan uitsturen wordt ik denk ik heel blij.

  Groet, Pannemanski
 • Jij hebt het over php, en je (tutorial?) tekst heeft het over asp. Ik vermoed dat je dingen doorelkaar haalt, of de schrijver weet niet waar ie het over heeft. Of is het van dat knoeiwerk, waar je php opneemt in een asp script?
 • OKOK,

  Nog een keer de tekst uit het boek:
  Maak in DW een nieuwe lege pagina op basis van sjabloon xxx.dwt
  Geef de pagina als titel 'Resultaat van uw zoekvraag'
  Sla de pagina direct op als 'resultaat_leden.asp'
  Open het palet bindingen en voeg via de knop met het plusteken een recordset aan de pagina toe door te kiezen voor recordset(query)

  En toen ging bij mij het lampje uit, want bij het plusteken krijg ik dus geen recordset te zien.

  Moet ik uit jouw opmerking concluderen, dat het achtervoegsel van de pagina 'resultaat_leden' php moet zijn in plaats van asp ?

  Groet, Pannemanski
 • Ik ken het boek niet dus voor mij is het gissen. Maar ik vermoed dat het hier gaat op php binnen asp. Binnen asp kun je diverse programmeer- of scripttalen gebruiken, waaronder php of zelfs perl. Ik ben hierzelf geen voorstander van. Ik zou me kunnen voorstellen, dat je dit doet, als je normaliter standaard asp gebruikt, en iets wilt doen wat alleen of makkelijker in php kan. De functie recordset() komt niet voor in de php manual, dus of het is een zelfgebakken iets, of het hoort in asp thuis. Blijkbaar gaan ze dus dingen mengen, waardoor het voor een beginner erg onduidelijk wordt. Ik zou dit boek maar vergeten, en iets kiezen wat specifiek over php/mysql gaat. Dat is een erg populaire combinatie, waar ook voldoende boeken en (online) tutorials over te vinden zijn.
 • Ik begrijp dat ik op zoek moet naar een duidelijk boek, maarrrrrrr, de schrijver heeft volgens mij redelijk wat op zijn naam staan.

  Nou, ik ga dan verder zoeken.

  Bedankt voor de reactie en de info

  Groet, Pannemanski
 • Nou, ben er nog mee bezig, prik mij maar lek

  Volgende vraag dan, heeft iemand voor mij een voorbeeld hoe ik kan zoeken met een internetpagina met php scripting ?

  Groet, pannemanski
 • Kijk eens of hier iets bruikbaars tussen staat.
  http://www.hotscripts.com/category/scripts/php/tutorials-tips/searching/
 • Volgens mij kan je het beter anders aanpakken. Werken met Dreamweaver werpt duidelijk geen vruchten af, met name omdat je geen idee hebt wat je aan het doen bent. Dat is meestal een teken dat je verder bent gekomen dan standaard software voor je uit handen kan nemen, ik raad je dan ook aan om je te gaan verdiepen in PHP. (ASP of ASP.net kan ook, maar de meeste hostingbedrijven gebruiken Linux en bieden standaard PHP aan.) Een goede bron is Practical PHP Programming. Het is waarschijnlijk het beste om het hele boek te lezen, maar als je al wat PHP beheerst en snel resultaat wil dan kan je ook gelijk beginnen aan het hoofdstuk Databases. Dat hoofdstuk zou ik wel echt helemaal lezen, dat maakt dat je begrijpt wat je met een database kan en waarom je een bepaalde aanpak hanteert. De onderdelen die specifiek aansluiten bij jouw probleem zijn uiteraard Simple text searching using LIKE en Advanced text searching using full-text indexes.

  Ik hoop dat je er iets aan hebt. Succes!

  - Bas
 • Van php scripting heb ik helemaal geen kaas gegegeten. Natuurlijk, vroeger was het ooit dos, fortran, cobol (?) en ook pascal.
  Maar nu heb ik eigenlijk nog geen enkele scriptaal gezien, dus dat zou een nieuwe start worden.

  Mijn grootste probleem is dat DW geen database ziet van een asp pagina. Met php is het helemaal geen probleem. Ik weet niet via welke route ik verbinding kan leggen met de bestaande database.

  Groet, Pannemanski ( en dank voor de reactie)
 • [quote:5f5ddc4201="pannemanski"]Natuurlijk, vroeger was het ooit dos, fortran, cobol (?) en ook pascal.[/quote:5f5ddc4201]Haha, mooie tijden. Ik ben ooit begonnen in MS-DOS batch scripting en vrij snel overgestapt naar (GW-)Basic, en ook nog een tijd geprogrammeerd in Turbo Pascal 6.5
  [quote:5f5ddc4201="pannemanski"]Maar nu heb ik eigenlijk nog geen enkele scriptaal gezien, dus dat zou een nieuwe start worden.[/quote:5f5ddc4201]Dat is natuurlijk waar, maar PHP is vrij laagdrempelig voor een taal, maar alle voor- en nadelen die daarbij horen, maar het is wel snel te leren, zeker met een programmeerachtergrond.
  [quote:5f5ddc4201="pannemanski"]Mijn grootste probleem is dat DW geen database ziet van een asp pagina. Met php is het helemaal geen probleem. Ik weet niet via welke route ik verbinding kan leggen met de bestaande database.[/quote:5f5ddc4201]Een snelle zoektocht met Google doet me vermoeden dat wat je wil niet op een simpele manier mogelijk is. Dreamweaver is eigenlijk alleen maar voor client side ontwikkeling, dat je er ook PHP in kan schrijven is leuk maar (vermoedelijk) simpel uitgevoerd. Bij PHP denk je al snel aan MySQL, die twee zijn dan ook zeker goed met elkaar te gebruiken.

  ASP en ASP.net schrijf je over het algemeen in Visual Studio. De Express-versie is voor zover ik weet gratis, de C#-2010-versie van mij in ieder geval wel. ASP en MySQL kunnen misschien wel, dat weet ik eigenlijk niet, maar ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat ASP makkelijker werkt en meer kan icm met MS-SQL.

  Mijn conclusie is dus eigenlijk dat je jouw database (MySQL?) niet moet willen benaderen met PHP vanuit Dreamweaver. Het is net teveel van het goede, wellicht kan je beter een andere combinatie van technologieën gebruiken.

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.