Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

include wisselen?

Anoniem
_Erwin_
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb op elke pagina een login script staan. Deze word aangeroepen met een include. Na het inloggen kom je op "mijn account". Nu wil ik graag dat mijn account op de zelfde positie komt als "login" zodat er na het inloggen op elke pagina de welkomst boodschap staat en dat het inlog formuliertje weg is en de login button, loguit wordt. Het werkt allemaal bij "mijn account" maar hoe kan ik wisselen van login naar mijn account als er is ingelogd? Ik hoop dat het een beetje duidelijk is wat ik graag zou willen.

  v.b.

  [code:1:72efc14664]<div class="left">
  <?php include("login.php"); ?>
  </div>[/code:1:72efc14664]

  En na het inloggen moet het worden.

  [code:1:72efc14664]<div class="left">
  <?php include("mijnaccount.php"); ?>
  </div>[/code:1:72efc14664]
 • Het eerste wat in me opkomt is om het met Ajax op te lossen. Helaas is mijn Ajax kennis niet toereikend genoeg om het helemaal voor je uit te schrijven, maar het komt er dan op neer dat je op die positie een javascript plaatst die de juiste PHP scripts op de juiste momenten aanroept.
 • Hoi Gooly,

  Bedankt voor je reactie. Ik heb het nu vrij simpel opgelost alleen heb ik geen idee of het nu nog wel veilig is :oops:

  ipv:

  [code:1:85c0c0d9e5]<div class="left">
  <?php include("login.php"); ?>
  </div>[/code:1:85c0c0d9e5]

  heb ik nu

  [code:1:85c0c0d9e5]<div class="left">
  <?php
  session_start();

  if(isset($_SESSION['user_name'])) {
  $true = '';
  include "myaccount.php";
  } else {
  include "login.php";
  }
  ?>
  </div>[/code:1:85c0c0d9e5]

  In inlog staat een header na index.php

  Het werkt allemaal, maar maak het uit dat ik de user_name in een session heb gezet? Niet dat ik zo'n bewaakte site nodig heb ik gebruik het inloggen alleen om me foto's en blog te gaan beheren. Maar toch… :wink:
 • Kun je niet beter de geïnclude file aanpassen, zodat ie de login weergeeft als je niet ingelogd bent, en anders de accountgegevens? Normaliter check je bij elke aanroep of de bezoeker is ingelogd, meestal met een cookie. Zou niet moeilijk moeten zijn daar iets op te verzinnen.
 • Hallo Gerben,

  Ik dacht dat ik je al een antwoord had gestuurd. Excuses!

  Maar zoals jij het beschrijf zo heb ik het nu. Hij kijkt of er is ingelogd en zo ja dan de word myaccount.php getoond en anders inlog.php

  Groeten, Erwin
 • Dat is niet wat ik bedoelde. Ik dacht aan een combinatie van inlog.php en myaccount.php, waardoor het wisselen van include overbodig wordt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.