Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

drag and drop, design your own principe met database

Anoniem
mikesmikkel
2 antwoorden
 • Voor een webwinkel ben ik op zoek naar een techniek welke het onderstaande mogelijk maakt:

  Kies een basisproduct ( voor deze site: haarspeld)
  Kies een accessoire (voor deze site: Bloemetje)

  Bovenstaande wil ik d.m.v. drag and drop mogelijk maken. (het bloemetje moet dus door de gebruiker op het haarspeldje geplakt kunnen worden.) Tot zo ver redelijk eenvoudig te maken denk ik.

  Maar hoe krijg ik dit voor elkaar:
  Nadat de gebruiker de gewenste samenstelling heeft gemaakt, het aantal heeft aangegeven, dient alleen nog op Bestellen geklikt te worden. De samenstelling moet in tekst op factuur geplaatst worden, met daarop de prijs voor het basisproduct en de prijs voor de accessoire. Mocht het aantal meer dan 1 zijn dan dient prijs natuurlijk keer dat aantal vermeld te worden.

  Daarnaast dient de bestelling natuurlijk binnen te komen de eigenaar van de webwinkel.

  E.e.a. zal moeten gebeuren m.b.v. een database (denk ik).
  Graag wil weten welke techniek ik het beste kan gebruiken en of hier wellicht voorbeelden van zijn op andere sites.

  Gr,

  Rene
 • Javascript, php, html5, ajax het kan er allemaal mee maar ik zou kiezen voor de interne afhandeling met PHP en dan een keuze maken tussen de rest :-)

  Je moet in ieder geval zorgen dat alle objecten een unieke waarde hebben. Door middel van een lus en bijvoorbeeld array kan je alle objecten optellen.

  Na het afrekenen kan je zorgen dat het in de Databasekomt (als backup) en doormiddelvan bijvoorbeeld een mailscript het naar de eigenaar gestuurd wordt. Maar dit is zeker niet de enige manier!!!

  Een voorbeeld site heb ik even niet

  Succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.