Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Google Maps in browser HMTL

Anoniem
gast1234
2 antwoorden
 • Hallo,

  Een vraag over Google Maps……. na veel gezoek en gepruts.

  Ik wil graag een kaart in mijn webpagina.
  En dan zoals je bij Google Maps bv. zou intikken
  [b:d4bee318ed]Torenlaan 50 Assen[/b:d4bee318ed]
  Ik krijg dan een gedeeld scherm met links tekst + mogelijkheid voor route en rechts de kaart + streetview-mannetje + evt streetview..

  Via http://support.google.com/maps/bin/answer.py?hl=en&topic=10788&answer=72644 kom ik een heel eind, maar ik krijg niet wat ik wil.

  Ik krijg:
  1) een klein kaartje in een iframe in mijn huidige pagina (grootte evt in te stellen).
  2) een nieuw browser-window met daarin wat ik hierboven beschreef.

  ECHTER…. mijn bedoeling is die Google Maps (van punt 2) (en die ik hierboven beschrijf) op mijn huidige webpagina te krijgen in een blok, zodat er NIET een nieuwe browser pagina wordt geopend.

  en……als dat lukt……Uiteindelijk is de bedoeling er een kort stukje polyline op te zetten (van de straat naar een locatie 150 meter verder… dat niet als straat op de kaart staat aangegeven)

  Kan dit allemaal……wat is de HTML code en JavaScript code….. of waar kan ik dat vinden / wat heb ik nodig.
  ps: ik lees ook vaker iets over aanmelden mij Google als je iets met Maps wil doen, maar dat is niet helemaal duidelijk voor mij (maar misschien heeft dat niet te maken met mijn wens)
 • Een iframe is over het algemeen de meest gebruikte methode om een kaartje te embedden. Mocht het kaartje uit optie 2 je niet bevallen, dan kun je natuurlijk zelf ook altijd een iframe om optie 1 heen bouwen.

  Verder heeft Google wel wat Map API's, maar daar heb ik me verder niet in verdiept. Misschien zit daar iets tussen wat je kunt gebruiken.
  https://developers.google.com/maps/?hl=nl

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.