Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Downloads beveiligen

Anoniem
Error404
6 antwoorden
 • Ik ben bezig met een site voor een muziekvereniging en daar moet o.a. een apart deel voor leden komen, afgeschermd door een login-pagina. Om te controleren of de login-pagina bezocht is maak ik gebruik van een Session-object, bij elke pagina die beveiligd moet worden. Als de login-pagina gepasseerd is staat er een waarde in, anders is ie leeg.

  Op die pagina's moeten ook echter bestanden komen die gedownload kunnen worden. Kan ik die ook op één of andere manier beveiligen?

  Hoe kan ik de site beveiligen tegen programma's als Go!Zilla? Volgens mij is het daarmee mogelijk om van asp-bestanden de source-code op te vragen, dus niet de uiteindelijke html-code, (optie Leech file of zoiets) en dat wil ik niet.

 • Bestanden beveiligen is vrij lastig, wat voor server draait er (Apache/IIS/… Windows/Linux)?

  En je kan nooit de source van pagina's opvragen, behalve HTML natuurlijk (tenzij je server verkeerd geconfigureerd is, bijvoorbeeld dat ie .asp niet herkent als ASP pagina). Die programma's die jij noemt vragen gewoon de pagina op en de server geeft die dus geparsed en al terug.

  ——————
  Bill Gates: Scharrel een ouwe doos op, en zet er Linux op :smile:
  Chiquita71: tja…hahahah om nu linux op mezelf te zetten vind ik wat ver gaan.

  [This message has been edited by Bill Gates (edited 03-01-2002).]

 • 'k Dacht dat op de server Windows NT stond, maar dat weet ik niet zeker. Zal wel in combinatie met asp. :smile: Kan daar weinig doen, behalve als ik bij de provider inbreek. :wink:
 • Dan wordt het lastig, ik weet dan geen oplossing…

  ——————
  Bill Gates: Scharrel een ouwe doos op, en zet er Linux op :)
  Chiquita71: tja…hahahah om nu linux op mezelf te zetten vind ik wat ver gaan.

 • Nog een ander vraagje dat hiermee verband houdt: hoe kan ik voorkomen dat de beveiligde pagina's door zoekmachines worden gevonden? Als ik geen keywords in m'n meta-tags opneem scheelt dat waarschijnlijk wel wat, maar zijn er meer manieren?
 • Dat kun je voorkomen door o.a. deze metatag: <META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX">

  Voor meer info, kijk ook op http://www.slis.indiana.edu/csi/WP/wp98-05B.html


  Elja

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.