Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Niet aanmelden op forum...

Anoniem
Annie
6 antwoorden
 • Hallo allemaal, ik ben bezig met het creeren van een forum, ik heb hier twee kandidaten voor gevonden> yaBB of phpBB. In deze forums kan iedereen zich zoveel keer aanmelden als ze willen. Mijn forum is bedoeld voor een school en iedereen krijgt gewoon een gebruikersnaam+w8woord toegewezen. Waarom dat zo is? Op die manier weten we welke gebruikersnaam bij welke persoon hoort, slaat hij/zij nou ontoegestane taal uit dan kunnen we diegene in zijn kraag grijpen. Ook moet er dus een mogelijkheid zijn om gebruikers voor een bepaalde tjid te blokkeren. Misschien zegt U nu dat ik beter een Prexon-forum kan nemen maar daarmee kan ik enkel ip-adressen blokkeren. Dus de mediatheek kan dan ook geblokkeerd worden! En kabelaars hoeven slechts opnieuw verbinding te maken en ze hebben een ander ip! Wie-o-wie begrijpt mij en kan mij helpen?

  Roel
 • Je laat gewoon 1 dag alle scholieren zich aan melden. en daarna sloop je het aanmeld gedeelte er uit! Dat is het makkelijke van open-source! Dat van gezette tijden weet ik ff geen oplossing voor!

  Veel suc6
 • [quote:f0bd40e322]En kabelaars hoeven slechts opnieuw verbinding te maken en ze hebben een ander ip![/quote:f0bd40e322]
  De kabelaars van @home niet.
 • Het is inderdaad nogal simpel, met phpBB bijvoorbeeld bewerk je gewoon het bestand "bb_register.php". Je zet helemaal bovenaan iets als:

  <?php
  echo "Inschrijven kan niet";
  ?>

  (en dan in de juiste layout of zo) en je kan je niet meer aanmelden.

  Wat het tijdelijk blocken van gebruikers betreft, dat zal je waarschijnlijk zelf moeten maken…
 • Het is geen goeie oplossing om de leerlingen op een dag te laten aanmelden want er komt natuurlijk wel eens een nieuwe leerling bij of er is er net eentje ziek of zo. Kan ik ook een pagina plaatsen met een login-script met dezelfde naam als het bestand aanmelden van phpBB? Dan kunnen bevoegde mensen naar het aanmeld gedeelte en daar een persoon aanmelden. Weet iemand hier een manier voor? En wat betreft de blokkering van een gebruiker; de beheerder kan toch bij alle gebruikersnamen met w8woorden. De beheerder kan dan toch gewoon het w8woord van die gebruiker wijzigen? Of zie ik dat verkeerd?

  Roel
 • Ga PHP leren… Wij leerlingen worden al zo afgebeuld en nu slaan we hard terug :grin: :grin: :grin:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.