Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[ASP] Euroverzameling invoer

Anoniem
Paulus
4 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb op mijn site een euroverzameling staan. De tabel die wordt gegenereerd kan door de gebruiker worden ingesteld (welke gegevens op welke as moeten). Maar hoe kan op een invoudige manier de invoer vragen.

  Ik heb er nu een Query Helper bijgemaakt, die een aantal velden instelt vanuit een template. Maar echt handig blijkt dit niet te zijn.

  Mijn site staat op http://phedny.cjb.net
  Kies een taal, klik op club en op euroverzameling.

  Groet,
  Phedny
 • Je geeft erg veel keuzemogelijkheden. Ik krijg dus ook erg vaak een foutmelding. Ik zou wat minder keuzes bieden en meer opties vanuit de tabelpagina laten instellen, dus niet via een aparte querybuilder. Ik zou als uitgangspunt een tabel nemen waarin ik voor mezelf in 1 keer overzicht heb wat ik heb en wat niet. Vertikaal de landen (lange namen maken brede kolommen) en horizontaal de munteenheden. En dan 1 tabel van 1 jaar van 1 gebruiker. Met combo's <select> kun je van gebruiker of van jaar wisselen.
 • Zomaar wat ideeen:

  - geef vooraf uitleg en niet alleen foutmeldingen achteraf.
  - schakel opties uit als deze niet geldig zijn
  - geef niet teveel instelmogelijkheden tegelijkertijd.

  De "Opvraag hulp" vind ik al een goede optie, alleen ook daarvoor geldt dat niet meteen duidelijk is wat daarvan de bedoeling is.
 • Hoi,

  Die oplossing van Paulus vind ik wel een goeie. Omdat er niet echt een jaar/gebruiker-combinatie is die meteen een basis is, zal het misschien leuk zijn om random een jaar/gebruiker-combinatie te maken als begin. Of is dat te verwarrend?

  Wat ik toch al wou gaan doen, maar in dit geval dus zeker noodzakelijk is, is op de tabel-pagina de opties geven assen te verwisselen en om een as statisch te maken / variabele op een as zetten.

  Ik zal hier eens wat mee uitproberen.

  Groet,
  Phedny

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.