Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

smiltjes

Anoniem
computernerd
7 antwoorden
 • Ik zie op veel verschillende fora van die smiltjes, hoe zorg je zelf dat je ze in een forum en/of gastenboek en/of berichtenbord komt???
 • Hoe je zelf smileys in je eigen pagina's krijgt ?

  De exacte implementatie hang natuurlijk af van de taal waarin je het maakt (bv. ASP of PHP), maar het idee komt hierop neer:

  Voordat je de de tekst toont op de webpagina vervang je alle tekenreeksen die jij als smiley bedacht hebt door een img-tag.

  voorbeeld in asp code:
  [code:1:5f62837f0f]
  <%
  sTekst = "De tekst van wat je gaat tonen incl smiley (-:"
  sTekst = Replace(sTekst, "(-:", "<Img Src=""images/smiley.gif"">";)
  response.write(sTekst)
  %>
  [/code:1:5f62837f0f]

  Grtz Elja
 • bedankt, had ik kunnen weten, maar dat maakt niet uit.
 • Voor dat je toont of natuurlijk voordat je hem opslaat. Want als je het telkens moet doen als je een bericht wil weergeven dan kost dat natuurlijk veel kracht. Dus mijn persoonlijke voorkeur gaat naar het vervangen direct na het posten.
 • En het nadeel daarvan is dat het raar staat als je het bericht gaat aanpassen.

  Als de bezoeker het bericht alleen maar kan ingeven en nooit kan veranderen ben ik het dus met je eens, maar als je de mogelijkheid geeft dat de gebruiker het bericht achteraf kan wijzigen zou ik het doen wanneer je het weergeeft.

  Grtz Elja

 • Jah, zat idd in mijn hoofd, moet je dus gelijk geven, had het willen zeggen (zeg ik nu :smile: )
  Maar ik ging even van mijn eigen situatie uit, een gastenboek waar wijzigen niet mogelijk is.

  Maar als je wil wijzigigen kan je natuurlijk ook kiezen om het weer terug te vertalen maar je moet zelf kijken of de tijdwinst die je haalt met niet telkens parsen op weegt tegen het (toch veel zeldzamere) tijdverlies bij het wijzigen van een bericht.
 • Ik gebruik die zelfde code in PHP! En om te voorkomen dat bezoekers de HTML code van de smily zien,gebruik ik de code op de pagina die de berichten laat zien!Op deze manier wordt de HTML code niet naar de eventueele database geschreven!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.