Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Corrupte DB

Anoniem
Elja Trum
5 antwoorden
 • Ik heb problemen met de database op m'n mydiary.nl site. Op de site werkt alles prima en ik kan ook de database downloaden en 'm gebruiken in m'n lokale ontwikkel (localhost) versie.

  Het probleem is dat ik 'm niet meer kan openen met MS Access. Als ik het bestand gewoon open in Access dat ratelt de pc even, maar verschijnt er niks op het beeld; zelfs geen foutmelding.
  Als ik dan 'Tools' -> 'Compact & Repair' doe dan krijg ik de melding dat de db corrupt is (wie zou 'm omgekocht hebben? :wink:) en dat ik het via 'compact & repair' moet proberen. (duh)
  Ik heb het uiteraard ook al op een paar andere pc's geprobeerd.

  Nou vroeg ik me dus af of iemand ervaring heeft met deze fout of een mogelijke oplossing weet?
  Zelf zat ik te denken aan een programmaatje of asp-script dat de gegevens uit de database simpelweg kopieerd ofzo. Zijn er andere programma's die met mdb's overweg kunnen ?

  bvd,

  Elja

 • SQL Server kan misschien data importeren.
 • Sorry, kan het niet laten: wel eens van backups gehoord? :wink:
 • Duh.. Tuurlijk Bill, en ik heb er ook nog eentje.. Alleen ontbreken daar inmiddels zo'n 100 nieuwe records uit.

  Kan het wel allemaal handmatig bij gaan lopen houden natuurlijk, maar dat schiet niet op. Ik kwam er juist achter door een back-up te maken. De gemaakte back-up bleek dus niet te werken. De website draait echter nog steeds vrolijk door op dezelfde db. Kan moeilijk de back-up eroverheen zetten en 100 berichten verloren laten gaan he !

  Ik kan alles best maken, maar een mogelijk bestaand proggie die een db kopieerd zou handiger zijn. Anders moet ik dus zelf gaan knutselen aan een script die alle velden kopieerd. Niet heel moeilijk, wel weer twee avonden werk waarschijnlijk.

  Kan natuurlijk altijd vragen of iemand hier zo slim is om een vele betere oplossing te hebben he.. :smile:

  Elja
 • geen idee of het werkt, maar probeer eens in een lege mdb de data in te lezen uit de andere mdb (bestand -> externe gegevens ophalen)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.