Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

html-code genereren via een script

Anoniem
Annie
5 antwoorden
 • Is het mogelijk om via een script in plaats van gewone uitvoer html-code te genereren? Bv. In een databank staan de id's, filenames, posities en formaat van fotokes. Nu zou een script er voor moeten zorgen dat via een for-lus de html code genereert om bepaalde iconen in een layer(mbv positie en formaat) te genereren en op de juiste plaats op de pagina zet. Is dit mogelijk?

  PS Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, is nogal moeilijk om uit te leggen
 • Javascript: document.write
  ASP: response.write
  PHP: echo o.i.d.
  M.a.w. 't kan, maar weet je al welke taal je wilt gebruiken?
 • Bedankt, maar zo ver was ik al. Ik wou ASP gebruiken, en met simpele html tags lukt het ook nog wel. Maar als ik een layer wil laten genereren met een foto in, loopt het mis. De code voor de layer is:
  <div id="Icoon1on" style="position:absolute; left:50px; top:49px; width:32px; height:33px; z-index:2"><img src="file:///Z|/images/01on.jpg" width="32" height="32"></div>
  Maar nu is het de bedoeling dat het id, left, top, width, height en file uit een tabel komen. Voor elk record in de tabel moet dit dus gedaan worden mbv een for-lus in het script dacht ik zo). Maar als ik deze code zet achter response.write werkt t ni. Heb al vanalles geprobeerd, maar krijg telkens een syntaxisfout.
 • En die is?
 • Verslikt ie zich niet in de dubbele aanhalingstekens? Als je de string voor response.write tussen dubbele aanhalingstekens zet moet je de rest tussen enkele zetten. Wat je ook kunt doen is gebruik maken van de ascii-waarde van het aanhalingsteken (34). Dan krijg je iets als 'response.write chr(34) & "een string" & chr(34)'. Dit levert "een string" (incl. aanhalingstekens) op.

  [ Dit bericht is bewerkt door: Bigfoot op 2002-04-16 15:33 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.