Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

IE resubmit gegevens na elke refresh :-(

Anoniem
martinvw
2 antwoorden
 • Ik heb een PHP-script gemaakt voor een tagboard (een soort van guestbook). De werking is globaal gezien als volgt:

  Alle code staat in hetzelfde script. Als er op submit wordt geklikt dan wordt de code gecheckt door een javascript-functie en als alles ok is dan wordt de data gesubmit (naar $PHP_SELF dus). Aan het begin van het script staat een if(isset($submit)) statement waarin de gegevens naar een bestand geschreven worden.

  Dit is allemaal prima en precies zoals het hoort alleen IE heeft de vervelende eigenschap dat als de gebruiker een handmatige refresh van de pagina doet de vorige ingevulde gegevens weer opnieuw gesubmit worden (ook al zijn de invoervelden op dat moment leeg!). Na elke refresh worden dezelfde gegevens weer opnieuw gesubmit. Ik gebruik zelf Opera en die heeft dit probleem niet (geen idee hoe dit met Netscape zit). Het is hoe dan ook nogal vervelend.

  Heeft iemand hier misschien een oplossing voor om dit probleem te omzeilen? Ik gebruik nu de GET methode maar ook met POST gaat het precies hetzelfde. Op dit moment gebruik ik de volgende regel onderaan in het if(isset($submit)) statement om het probleem te omzeilen maar dit heeft weer wat irritante bijwerkingen.

  <script language="javascript">location.replace("<?php echo $PHP_SELF;?>";);</script>

  Als iemand een andere (betere) oplossing heeft dan hoor ik dat graag :smile:

  Het tagboard(je) kun je in werking zien op http://cgi-bin.spaceports.com/~javabean/tagboard/testpage.html

  PS: knoei er gerust mee, beta-testers zijn uiteraard altijd welkom :wink:
 • Hmm, je mag blijkbaar niet linken naar die page, ik kreeg tenminste een error na het klikken op de link. De URL is wel goed dus link kopiëren en plakken in de adresbalk van je browser werkt wel gewoon :smile:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord