Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

invoer met apostroph lijdt tot traumatische frustraties

Anoniem
Wiep Corbier
8 antwoorden
 • Besten,

  Ik ben wat aan het experimenteren met een forum. Werkt prima: alleen die godverdomste apostrophen!!

  Wanneer iemand halverwege in z'n topic zo'n weglatingstekentje gebruikt kapt php de invoer halverwege af, en verdwijnt de topic in het niets. Veel frustraties heb ik en mijn forum-companen al opgelopen door dit stomme ding. Daarom roep ik mijn computertotaalforumcompanen ter hulp!!

  Misschien kan je dan direct ook vertellen hoe ik gewone tekst kan invoeren, ipv HTML. Als iemand op het forum een nieuwe regel wil nemen moet die met <br> werken aangezien het forum de tekst interpretteert als HTML code.

  Dat tweede is slechts een kleine frustratie, maar van dat eerste wil ik echt af!!

  Groeten,
  aerypton
 • [quote:e9e9e448d2]Wanneer iemand halverwege in z'n topic zo'n weglatingstekentje gebruikt kapt php de invoer halverwege af, en verdwijnt de topic in het niets.[/quote:e9e9e448d2]Staat het wel correct in de database/bestand? In ieder geval moet je even rommelen met de addslashes en de stripslashes.

  [quote:e9e9e448d2]Misschien kan je dan direct ook vertellen hoe ik gewone tekst kan invoeren, ipv HTML. Als iemand op het forum een nieuwe regel wil nemen moet die met <br> werken aangezien het forum de tekst interpretteert als HTML code.[/quote:e9e9e448d2]Dat doe je met nl2br.
 • Bill,

  vandaag ben jij mijn held! Vandaag draag ik aan jou op!!

  Merci!
 • Nou bedankt dan maar heh? :smile:
 • Nou daar ga je weer Bill, Hetzelfde wat je mij uit kon leggen :smile: Ik liep daar ook allemaal tegenaan, precies hetzelfde verhaal. Vertel em dan ook maar over
  $reactie = htmlentities($reactie);
  Wat dat was daarna mijn volgende probleem :smile:
 • Goolie…
  'k zal dat ook eens proberen. En als dat werkt, dan ben jij morgen mijn god!!
 • [quote:bc68103af4]
  Op 05-05-2002 21:02 schreef Gooly:
  Vertel em dan ook maar over
  $reactie = htmlentities($reactie);[/quote:bc68103af4]Je moet ook niet vergeten om htmlentities op je input toe te passen, zodat alle HTML eruit gefilterd wordt :wink:
 • [quote:bc07337f33]
  Op 05-05-2002 21:38 schreef Aerypton 2:
  Goolie…
  'k zal dat ook eens proberen. En als dat werkt, dan ben jij morgen mijn god!!
  [/quote:bc07337f33]

  Alle credits naar Bill. 'k ben zelf ook nog maar een paar weken met PHP aan het stoeien, en Bill heeft me nog met zo'n beetje elk probleem geholpen dat ik had. Maar leuk dat mijn input gewaardeerd word :smile:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.