Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Forum aanpassen?

Anoniem
craze
8 antwoorden
 • ik heb hetzelfde forum als dit forum op mijn site gezet!Deze bevalt prima maar ik heb nu de standaard layout van dat forum! Plaatjes aanpassen is geen probleem maar html wel!
  Ik dacht eigenlijk dat ik via ftp de bestanden in dreamweaver kon zetten en zo de html kon aanpassen! maar tot mijn verbazing zit er in de code zover als ik kan zien geen html! Hoe kan ik de text een beetje aanpassen (plaats en kleur)Net zoals dit forum ook is aangepast naar eigen stijl! Volgens mij staar ik blind!

  BeSieOne
 • stylesheets!

  Het C!T forum maakt bebruik van stylesheets om de lay-out en lettertypes aan te passen.
  bekijk de bron maar eens….

  t.
 • Het hele forum is in php. Dus als je iets wilt veranderen zal je dat ook in php moeten doen. Ik zelf zoek gewoon door de verschillende bestanden tot ik de juiste pagina heb gevonden, maar misschien is er ook wel ergens een lijst te vinden van wat elke pagina doet.

  Snoopje
 • Welke versie gebruik je? Dat maakt nogal uit namelijk…
 • als het phpBB2.0 is(wat wel aan te raden is volgens mij,maar volgens bill niet :razz:) moet je vanuit de forum map gaan naar /templates/subSilver/

  in ide map zie je allemaal bestanden staan met de extensie .tpl, hier is de lauyout vastgelegt van het forum.

  overall_header.tpl is de header die overal is te zien

  iets met …_footer.tpl is het onderste stuk

  iets met …_body.tpl is het middenstuk

  Hier kan je alles aanpassen

  En idd CSS
 • Subsilver is één van de themes, je moet die niet gaan aanpassen, maar de files kopieren en zo je eigen directory maken en daar alles aanpassen.
 • Ik zou phpbb 2.x niet zo aanraden eigenlijk… ik moest het laatst zelf ergens voor een klant op zetten, nou, wat een ramp.
  De indeling is onoverzichtelijk en je moet ook echt in die header en footer bestanden je eigen stylesheets gaan zetten, anders wil het niet zo met die kleuren en fonts.

  Bovendien was de laatste keer dat ik keek de handleiding er nog steeds niet… :(
  bedroevend.
 • Tja, je hebt de skills, of je hebt ze niet ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.