Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

JS Reuse

Anoniem
Financial
7 antwoorden
 • Ik heb een javascriptje dat ik op iedere pagina van mijn site wil gebruiken. Het scriptje staat reeds in een .js-bestand. De site heeft een frameset.
  Is er een manier om op 1 plaats te bepalen dat iedere pagina dat scriptje moet gebruiken. Of moet ik gewoon op iedere pagina het script aanroepen dmv <script language="JavaScript" src="scr.js"></script>
 • inderdaad.. het laatste. Tenzij je natuurlijk gebruik maakt van een scripttaal met includes, zoals php
 • Je kan ook de js-file in je frameset invoegen. Vanuit je child-windows kan je dan je functies benaderen door er de juiste window-ref voor te zetten. Maar of het werkt is natuurlijk afhankelijk van wat je in die js-files/functies hebt staan.

  dus dit, [b:2941961929]parent.functienaam()[/b:2941961929], werkt gewoon.
 • Jurriaan: Dan moet er nog steeds op iedere (php)pagine aangegeven worden dat er een bestand geinclude moet worden. Tenzij in php.ini bij auto_prepend_file het bestand wordt aangegeven. Nadeel daarvan is weer dat het voor alle bestanden op de server geldt.

  Annie: Met jouw voorbeeld moet ik dus (alsnog) op iedere pagina een stukje code meegeven. Dan kan ik net zo goed mijn reeds gegeven oplossing gebruiken, waarmee ik ook zeker weet dat het werkt.
 • dat hoef je bij die manier van Annie dus niet, want je kunt gewoon, wanneer nodig de functies uit het andere frame gebruiken.
 • [quote:cc2daa7aee="Jurriaan R"]dat hoef je bij die manier van Annie dus niet, want je kunt gewoon, wanneer nodig de functies uit het andere frame gebruiken.[/quote:cc2daa7aee]

  Ik moet nog steeds op iedere pagina [code:1:cc2daa7aee]<script language="JavaScript">
  parent.functie();<script>[/code:1:cc2daa7aee]
  ingeven, terwijl de bedoeling is om dit te vermijden.
 • Hoe kun je nu een script aanroepen, zonder hem te willen aanroepen???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.