Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Veilige manier van beveiligen genomen?

Anoniem
Annie
2 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb twee vraagjes.
  Ik maakte een website en ik wil graag een vergemakkelijking voor het aanpassen van bestanden op mijn site. Ik maakte een administratorpage in php waarin ik na een wachtwoord in te geven terecht kwam. Na het selecteren welk bestandje ik wil aanpassen wordt het betreffende bestand geopend in een textvlak. Vanuit deze interface kan ik de pagina's op mijn site snel een aanpassing geven, daar de htmlcode geopend wordt in het textvlak. Om te voorkomen dat eender wie van deze functie op mijn site gebruikmaakt koppelde ik er een paswoord aan vast.

  if ($paswoord = "blablalba)…

  Is dit een veilige manier? Weet iemand hoe ik moet beveiligen in htaccess?

  Nu nog iets, wanneer ik mijn html terug over opsla krijg ik overal waar er een " staat een /". Dit kan slechte gevolgen hebben omdat er iedere keer wanneer ik de pagina aanpas een / extra bijkomt (////") Hoe kan dit vermeden worden?

  (ik werk met een functie die de aangepaste pagina in 1 grote variabele zet.)

  Iemand helpen?
 • Hmmm, niet helemaal veilig: je kunt beter met $HTTP_POST_VARS of $_POST werken om je password te checken (zie: http://php.nederland.net/manual/en/language.variables.predefined.php). Dat is net wat veiliger, omdat je nu echt vereist dat het password via een formulier verstuurd wordt. Het is eigenlijk meer een kwestie van netjes scripten ;)

  Wat betreft die \, vooer net voor je de boel opslaat (dus net ervoor) even de functie stripslahes uit over je data.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.