Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Incompatibiliteit Javascript en Netscape

Anoniem
amazing elvis
3 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik zit met een dilemma. Ik heb best een aardige site gebouwt waarin een menutje is verwerkt dat Javascript gebruikt. In IE draait ie als een trein, maar in Netscape wordt het script niet ondersteund. Mijn vraag is dan ook de volgende: weet iemand in hoeverre Netscape nog wordt gebruikt in NL? Verder, is er een andere oplossing voor mijn probleem? Ik heb geen verstand van DHTML; maar ik heb gehoord dat een zelfde type menu wel in DHTML zou kunnen worden gebouwd….en levert dit dan geen problemen op met Netscape. Alvast bedankt
 • Afhankelijk van welke bron je bekijkt schommelt het NS gebruik tussen de 5 en 10% (incl. NS6). Wat belangrijker is voor jou is of je binnen jouw doelgroep kunt (en wilt) afdwingen dat de gebruiker IE moet gebruiken.

  Iig is het zeker mogelijk om een cross-browser dhtml menu te maken. Hoe ver je daarin wilt gaan is dan aan jou om te beslissen. Ik zelf zou al heel snel kiezen voor IE5.x en NS6/Moz support. En NS4 en bijv. Opera links laten liggen. Maar als een klant beslist dat ook andere browsers ondersteund moeten worden dan kan dat natuurlijk (alhoewel de prijs dan ook omhoog gaat ;-)).
 • OK,

  welke site: laat de source maar zien
  welke IE's heb je gebruikt?

  wat gaat er mis als je Netscape gebruikt( en in welke versie?)

  Ik hoor je!

  groeten,
  Herman

  PS Elvis Is King

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.