Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

ASP en Access database

Anoniem
Annie
6 antwoorden
 • Hallo,

  Op de website staan een aantal formulieren waarvan de gegevens worden opgeslagen in Access. Hiervoor gebruik ik meerdere tabellen (1 per formulier).
  Mijn vraag is: Is het verstandiger, i.v.m openingstijd dus snelheid, beter om voor elk formulier een aparte database te maken of kunnen de verschillende tabellen gewoon in 1 database gebruikt worden?

  Ik ben naar mijn gevoel nog een volledige leek op ASP gebied. Omdat een vorige vraag direct werd afgekapt door te verwijzen naar punt 3 even dit: Ik struin dagen en uren het internet af naar een antwoord c.q. oplossing voor een probleem. Door de vele info en (voor een beginner) ingewikkelde uitleg zie je vaak door de bomen het bos niet. In mijn geval is het zeker niet de bedoeling om anderen het werk te laten doen, ik wil gewoon een beetje op weg geholpen worden door een vraag te stellen. Daar is een forum toch ook voor?

  Sjaan Lieder
 • [quote:f1adeadc8a="Annie"]Maar modjes zijn ook maar mensen (tenminste dat vermoeden bestaat ;))[/quote:f1adeadc8a]Klopt.
  [quote:f1adeadc8a="Annie"]en zij kunnen dus ook fouten maken.[/quote:f1adeadc8a]Klopt niet ;)
  [quote:f1adeadc8a="Annie"]Oh ja, imho, heb je tot op zekere hoogte gelijk. Het moet mogelijk zijn om vragen te stellen binnen een forum.[/quote:f1adeadc8a]Klopt, maar niet van die vragen: "ik wil dit, kan iemand dat eventjes voor mij maken". Daar leer je niks van en volgende week kom je weer terug met eenzelfde vraag…
 • Hartelijk bedankt voor je antwoord. Ik snap het helemaal.

  Wat betreft de regels enz: Tuurlijk begrijp ik wel dat je zelf eerst moet proberen achter het antwoord op een vraag te komen. Ik neem het ook niemand kwalijk hoor… maar ik weet dan niet goed of je bepaalde vragen nu wel of niet mag stellen snap je? :roll:

  Helaas nee… ik kan nog niks alleen!! :oops:
 • [quote:4065a46608="Sjaan"]maar ik weet dan niet goed of je bepaalde vragen nu wel of niet mag stellen snap je?[/quote:4065a46608]Het is eigenlijk heel simpel: "ik wil dit: …" mag niet, "ik heb dit en het zou dit moeten doen, maar dat doet het niet" mag wel. Evenals: "wat is beter, dit of dat".
 • Het gaat om de manier waarop je je vraag stelt. Ik zal daar rekening mee houden. Bedankt (enne zie volgende vraag :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.