Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[PHP] Variabelen doorgeven aan volgende pagina.

Anoniem
Bill Gates
4 antwoorden
 • Ik heb op mijn computer MySQL & PHP geinstalleerd. Deze combinatie werkt verder goed op 1 ding na. Ik ben gewend dat de variabelen doorgegeven kunnen worden naar een andere pagina met bijvoorbeeld:

  <A HREF = 'blaat.php?id=5'>Klik hier</A>

  Op internet bij mijn hosting provider werkt iets dergelijks perfect, maar thuis op mijn eigen installatie wilt het niet lukken, ik krijg namelijk de melding "Undifined Variable: id".
  Ik denk / dacht dat dit een fout was in de instellingen van PHP… maar ik kan niet vinden wat ik nu moet aanpassen.

  Als iemand dit wel weet… of weet dat het probleem misschien heel ergens anders ligt :) hoor ik dat graag.

  Bij voorbaat dank!
 • vanaf php 4.1 worden variabelen die uit de get of post of cookie worden gehaald, niet meer automagisch omgezet. In plaats daarvan kun je ze nu benaderen met $_REQUEST['id'] of in jouw geval $_GET['id']. Om je script te laten werken op beide servers kun je gebruik maken van:
  $HTTP_GET_VARS['id']
 • Zie ook de manual.
 • Dat antwoord lees ik al zo vaak… Als je niet weet waar te beginnen is het een hoop zoeken in die handleiding. Waarom uren lopen spitten en dan misschien de oplossing vinden terwijl er hier mensen zijn die het gewoon weten… als iedereen die handleidingen zat te zoeken was dit forum niet eens nodig, maar iedereen is wel 3x zo lang bezig… dit soort antwoorden heb je dus nix aan…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.