Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

CGI script

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik heb sinds kort ruimte gehost op een unix server en wil hierop met cgi scripts gaan werken. Om te beginnen met mail-a-form. Een html pagina met daarin een verwijzing naar het cgi script op de server heb ik al, ik ben echter nog op zoek naar het script wat ik in de map cgi-bin moet plaatsen. Zelf een script schrijven zou een oplossing zijn, echter zo ver ben ik nog niet. Een script lenen van iemand anders is ook een oplossing, echter die kom je terecht op Amerikaanse sites met ingewikkelde scripts.
  Wie heeft er zelf een script en wil dat afstaan, en even uitleggen hoe het geconfigureerd wordt.

  Alvast bedankt.
 • http://www.hotscripts.com/Perl/Scripts_and_Programs/Form_Processors/

  pick one, als je er niet uitkomt horen we het wel.

  t.
 • Ik zoek ook een mailform cgi script

  [quote:7e666aea20]Ik heb een formulier gemaakt en als ik deze vanaf mijn hd af open en verstuur werkt deze gewoon goed maar zodra ik hem op i-net plaats en hem van i-net af verzend dan werkt deze niet meer!?i¿

  Ik verstuur het formulier dmv … mailto:mijn@email.adres?subject=Contactformulier enctype="text/plain" …

  Wat is er fout?

  een voorbeeld staat op www14.brinkster.com/javara/bullshit/contact.htm
  Het doel is om dit formulier uiteindelijk op mijn planet webruimte te zetten (ik heb hem daar ook al opgezet maar daar werkt ie ook niet ! ! !

  BvD,
  JaVaRa

  BRON: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=68289[/quote:7e666aea20]

  Ik wil het nu met een cgi script proberen en ik heb op hotscripts.com gekeken maar daar vind ik geen script waarin ik NIX hoef aan te passen, MUV het email adres waar het naar toe verzonden moet worden en het onderwerp. Wat ik zoek is een script waarin ik NIET alle tekstvelden enz moet invoegen maar gewoon die het hele form verzend naar het opgeven meel adres.
  Kan iemand mij helpen????
  als ik niet duidelijk genoeg ben zeg dan ff wat je specifieker uitgelegt wilt hebben ;)

  Bvd javara
 • hou het dan even bij je eigen topic….
 • Heb het een en ander geprobeerd maar het is niet gelukt, Ik krijg een mail.cgi script op de server niet zo ingesteld dat ie functioneert. Had gehoopt dat iemand een Nederlands script zou hebben en het me zou toesturen of even goed zou uitleggen

  Die Amerikaanse scripts zitten zo ingewikkeld in elkaar dat er geen touw aan vast te knopen is, 90 procent van de data daarvan is overbodig.

  Valt me ook op dat er geen GOEDE Nederlandse sites zijn die fatsoenlijk uitleg geven over een mailform CGI script terwijl toch bijna iedereen zo'n script heeft draaien. Misschien een idee voor iemand die een drukbezochte site wil.
 • Alienform wordt als een van de beste mail scripts beschouwd. Nederlands is geen optie als je in perl/cgi geinteresseerd bent, evenals ander vormen van programmeren. Zeker 90% is in het Engels, zowel boeken als sites.

  http://www.cgi.tj/scripts/alienform/

  Meer perl info:

  http://www.weballey.net/links/Programming/Perl/
 • tja, wij hebben allemaal met ons eerste cgi script lopen vogelen.
  belangrijk:

  het pad naar PERL moet kloppen in je script
  je script moet uitvoerbaar zijn (chmod 755)

  kijk eens op cgi.pagina.nl ; wellicht dat daar iets bij zit…

  t.
 • Er wordt gevraagd naar de locatie van diverse bestanden. Ik heb op de Unix server alleen de map www en cgi-bin. Welke bestanden moeten waar staan, en waar moeten ze dan heen verwijzen?

  Wat wordt er met de onderstaande zin bedoeld?
  change this to the proper location of sendmail on your system:
  $mailprog = '/usr/sbin/sendmail';

  Wat voor perl moet er op de server staan waarnaartoe wordt verwezen.

  In de map cgi-scripts staat een script onder de naam mail.cgi en verder staat de html pagina die naar dit script verwijst in de map www.

  Een hoop vragen, ik hoop dat er iemand me uit kan leggen hoe dit allemaal werkt.
 • Dan moet je dat even vragen aan de beheerder van de server.
  > pad naar perl
  > pad naar sendmail

  Wij kunnen dat vanaf hier niet raden; dat ligt nl. aan de configuratie van de server…

  t.
 • Weer…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord