Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Active Directory en ASP

Anoniem
Wiep Corbier
7 antwoorden
 • Heeft er hier iemand ervaring met het gebruik van Active Directory in ASP-scripts? Ik krijg bij het uitlezen van bepaalde attributen de volgende foutmelding:
  "The Active Directory datatype cannot be converted to/from a native DS
  datatype"
  Als ik het script 'vertaal' naar een VB-programma gaat het wel goed.
  De oorzaak van deze foutmelding schijnt te zitten in bepaalde security settings van IIS, maar ik heb geen flauw idee waar het in kan zitten. Ik heb wat zitten goochelen met authenticatie-methoden maar daar word ik ook niks wijzer van. Iemand ideeën waar ik oplossingen zou kunnen vinden? Nee, Technet, de MSDN-library en de Microsoft Knowledge Base heb ik al gehad. ;)
 • deja.com ook al?

  http://groups.google.com/groups?q=The+Active+Directory+datatype+cannot+be+converted+to%2Ffrom+a+native+DS+&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=nl
 • Wel de nieuwsgroepen maar niet zo ver terug als je met deja.com kunt doen. :) Ik ben nu een stuk opgewekter omdat ik blijkbaar niet de enige ben die er geen oplossing voor kan vinden. :( ;) Het merendeel van de oplossingen (indien aanwezig) die daar staan heb ik al geprobeerd, maar er zit nog wel wat tussen wat de moeite waard is om uit te zoeken. Maar goed, als er hier nog een IIS-goeroe is…
 • IIS weet ik wel wat van, maar van Active Directory helaas helemaal niets.
  Ja, ik weet wel wat AD is, maar ik heb het niet op mijn compie kunnen installeren - geen domein - dus geen ervaring mee.
 • 't Kan heel goed aan IIS liggen. Het script heeft namelijk wel gewerkt, maar blijkbaar heeft iemand ergens wat veranderd of zo. Ik heb net het script eens uitgevoerd op een DC, en daar heb ik geen problemen. 't Is dus duidelijk geen prorgrammeerfout.
 • Nou, ik heb nu ook Active Directory geinstalleerd, en er verandert helemaal niets aan de toegankelijkheid van mijn diverse ASP-websites.

  Dus ligt het aan IIS is mijn snelle conclusie ook.
  Simpel, klik IIS aan en kijk of je alles wel goed ingesteld hebt.

  Ik kan dat van hieruit niet zien, dus vertel maar wat je gedaan hebt, of waarvan jij denkt dat iets niet goed zit…..
 • Dat denk ik ook. Theoretisch zou het nog kunnen dat het probleem in AD zelft ligt, maar dan zouden m'n VB-programma's ook problemen moeten geven.
  Ik weet niet waar ik in IIS moet zoeken. Heb al wat uitgeprobeerd met authenticatie-methoden maar daar word ik niks wijzer van. De authenticatie-methode is nu Integrated Windows in combinatie met anonymous access. De gebruiker die bij de laatste gebruikt wordt is een IUSR_WEBSERVER. Maar ook al verander ik 'm in een administrator, dan maakt 't nog niks uit. Waar zou ik nog meer kunnen zoeken in IIS?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.