Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Afmeting tabel na opstarten wijzigen

Anoniem
GameSurfer
11 antwoorden
 • Ik probeer de grootte van een tabel dynamisch te wijzigen. De tabel is een menu waar een aantal menuopties in staan. Door de tekstgrootte aan te passen met een script wil ik de tabel laten verschijnen en laten verdwijnen.
  Achtergrondkleur en borderkleur kunnen wel met een css/script verandert worden maar het lukt me niet met de tekstgrootte.
 • Werkt de mogelijkheid [i:50d26c62e5]font-size: xx [/i:50d26c62e5]niet?
  (kan ook in %)

  trouwens, punt 3.
 • Kan je die tabel niet gewoon in een layer (div/span/whatever) gooien? Die kan je wel makkelijk verbergen en weer tevoorschijn toveren…
 • Ik kan de tabel wel in een layer zetten maar dan kan ik de tabel niet laten verschijnen zoals ik wil. Dit is niet in 1 keer, maar de grootte in een script aanpassen zodat het menu als het ware openklapt. De tabel in een layer lost dit niet op.

  Trouwens, punt 3 ?!?!?!?!?!. Ik zoek eerst voordat ik iets vraag, dan pas vragen, doe jij dit ook heer Gozeling
 • [quote:940c7e7ffa="GameSurfer"]Ik zoek eerst voordat ik iets vraag, dan pas vragen, doe jij dit ook heer Gozeling[/quote:940c7e7ffa]Vast, maar dat kunnen wij niet ruiken heh? En alleen zeggen: "ik heb gezocht" is niet voldoende, dat kan iedereen beweren. Maar in dit geval doe je zelf wel zichtbaar moeite, dus dan is punt 3 niet van toepassing wat mij betreft…
 • gelukkig maar. Die zichtbaarheid/onzichtbaarheid kun je net zo goed op de table zelf zetten als op een layer. Je kan met setInterval() de grootte verschalen middels het style object of door verschillende classes toe te kennen.

  Denk er wel aan dat css-properties in javascript iets anders heten. Zo zijn er geen streepjes '-'. font-size wordt fontSize, background-color backgroundColor, dus bijvoorbeeld mytable.style.height = i++ + 'px';
 • Je kan inderdaan met table.style.height de hoogte van de tabel aanpassen.
  Groter maken is heirmee geen probleem. Het kleiner maken wel. De tabel heeft immers een hoogte die afhankelijk is van wat je erin zet. Wil je de tabel helemaal tot 0 verkleinen dan zul je ook de inhoud moeten verkleinen. Dat is wat ik wil doen.
 • De tabel heeft immers een hoogte die afhankelijk is van wat je erin zet..

  dat is afhankelijk van de css property overflow. Als je overflow op hidden staat, wordt alles wat buiten de opgegeven ruimte valt niet weergegeven.
  _____

  das niet waar trouwens
 • #tabel { overflow:hidden;} heb ik geprobeerd. Met wat tekst in een tabel blijft de breedte van de tabel minimaal deze tekst. Ook met width=1px.
 • [quote:55873ca602="Bill Gates"]Maar in dit geval doe je zelf wel zichtbaar moeite, dus dan is punt 3 niet van toepassing wat mij betreft…[/quote:55873ca602]
  Ok, sory, ik zeg al niks meer.
 • ik had vanmiddag even geen tijd meer om mijn post af te maken, maar ipv overflow:hidden kun je wel de clip property gebruiken. En dan de clip-rectangle gelijk verkleinen met de grootte van de tabel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.