Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

beginner php

Anoniem
Unstoppable
14 antwoorden
 • het is misschien een domme vraag maar ik zit er al een tijdje op te zoeken. Tot nu toe heb ik altijd mijn sites gemaakt in frontpage maar het wordt tijd dat ik eens overschakel op iets beters, PHP, ik heb een server die php 4 ondersteunt, maar ik weet niet in welk programma ik php pagina's maak of hoe ik daar gewoonweg van 0 moet aan beginnen…
  thanks….
  Maarten
  http://users.scoutnet.be/donbosco
 • PHP bestaat gewoon uit platte tekst (die je dus zelf in moet typen). Je zou het dus met Kladblok/Notepad kunnen doen, maar dan heb je geen syntaxhighlighting enzo. Neem dus iets als Homesite/UltraEdit/PHPEdit.

  Zoek ook eens op "editor" in alleen het Webprogrammeren forum, dan vind je echt genoeg.
 • php is natuurlijk een "buzz-woord"; iedereen wil het gebruiken…
  Kijk eerst eens of je het echt nodig hebt voor je pagina.
  Wil je vanaf 0 php leren kijk dan eens op www.phpfreakz.nl

  t.
 • en de nieuwe dreamweaver heeft een hele geile colorcoding… :P
  en het heeft zo'n functie dat er automatisch functies worden herkent en je dan een kleine handleiding krijgt. Heel handig :)
 • [quote:2fa455412b="scriptsnet"]en de nieuwe dreamweaver heeft een hele geile colorcoding… :P
  en het heeft zo'n functie dat er automatisch functies worden herkent en je dan een kleine handleiding krijgt. Heel handig :)[/quote:2fa455412b]Je probeert te zeggen dat Dreamweaver tegenwoordig Homesite ingebouwd heeft. ;)
 • blijkbaar, ik ken homesite niet. kan ik wel ff downloaden trouwens
 • Als je php wil leren:

  1. Koop eerst een goed en duidelijk boek, bijv. de PHP Bible(ook NL versie).
  2. Lees dit boek eerst eens door en maak de scripts die ze in het boek maken zelf ook eens.
  3. Als je de basis van php snapt ga je naar een goede php site(bijv. phpfreakz.nl) en download je een sript dat je wel interessant lijkt. Dan begin je natuurlijk niet met een gastenboek met alle functies die je kan verzinnen, maar met het allersimpelste dat er is. Bekijk dan de code van dit script en probeer stap voor stap te snappen wat er gebeurt. Als je iets niet snapt zoek je het op in je boek.
  4. Na een tijdje snap je steeds snelller wat er in elk script gebeurt en kun je het script makkelijk zelf aanpassen naar jouw wensen. Nog later ga je het gewoon zelf schrijven!

  Dit is de manier waarop ik PHP heb geleerd. Al ben ik er nog lang niet, ik heb zelf toch al erg veel geleerd. Begonnen met tekstbestandjes om data in op te slaan en nu bezig met databases. Er zijn nu veel mensen die snel alles willen leren over html, flash en php lijkt ze ook wel handig. Maar je moet gewoon je tijd er voor nemen, dan leer je het wel.

  suc6!


  ::greetz:: Obi
 • toch snap ik niet waarvoor je een boek nodig hebt..
  er zijn maar weinig die een boek daarvoor hebben gebruikt…
 • [quote:c414b943d0="triloxigen.nl"]er zijn maar weinig die een boek daarvoor hebben gebruikt…[/quote:c414b943d0]Dat jij geen boeken gebruikt wil niet zeggen dat niemand boeken gebruikt. Ga maar eens langs bij een software development bedrijf, wedden dat daar stapels boeken liggen?
 • Een beetje HTML is trouwens ook nooit weg. 8)
 • ik neem toch aan dat je html goed kent, anders ga je niet aan php beginnen :-? . Zo denk ik erover dan…

  En of je nou een boek nodig hebt of niet, dat is maar net wat je het handigste lijkt. Zo van je monitor vind ik het gewoon niet handig lezen en neem je het minder snel op. Een boek leest makkelijker en kun je nog eens ff lezen als je niet kan slapen :wink: . En ik heb zelf ook veel in de trein gelezen onderweg naar school…


  ::greetz:: Obi
 • [quote:5c609f2e18]Ga maar eens langs bij een software development bedrijf, wedden dat daar stapels boeken liggen?[/quote:5c609f2e18]

  3 1/2 meter boeken en met mijn eigen voorraad erbij wordt dat zeker 6 meter
 • [quote:fb1323b5ad="Jurriaan R"]3 1/2 meter boeken en met mijn eigen voorraad erbij wordt dat zeker 6 meter[/quote:fb1323b5ad]En dan heb jij er nog maar een paar ;)
 • http://www.jacqieline.com/tutorials.php
  10x beter dan boeken :D

  In combinatie met nl.php.net natuurlijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.