Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

cgi-script (perl) neemt enters niet mee :s

Anoniem
None
2 antwoorden
 • In een cgi-script zitten meerdere textarea's verwerkt welke ik op deze wijze aanmaak:

  [code:1:6d7f5576c9]

  print textarea (-name => "omschrijving",
  -value => "Plaats omschrijving",
  -rows => 6,
  -cols => 70,
  -wrap => "hard");

  [/code:1:6d7f5576c9]

  (ik heb hard ook vervangen met physical)

  Wanneer ik vervolgens op submit klik wil ik de ingevoerde omschrijving op het scherm printen:

  [code:1:6d7f5576c9]
  my $omschrijving = param("omschrijving");
  print "$omschrijving";
  [/code:1:6d7f5576c9]

  Maar om een voor mij onbekende reden neemt hij dan de ingevoerde enters en nieuwe regels (witregels ed.) niet mee naar deze tweede pagina.
  De ingevoerde tekst zoals deze in de textarea is ingevoerd verschijnt als een lange reeks (wel met spaties uiteraard) zonder enters.

  Waar ligt dit aan?

  (Vervolgens worden de gegevens, dus ook deze omschrijving, na nogmaals op submit te drukken in een (mysql) database geplaatst. Neemt hij dan ook de enters (niet) mee?)

  Alvast bedankt,

  Groeten,

  Sebastiaan.
 • Je hebt waarschijnlijk een html header boven je "print "$omschrijving";" regel staan :). Kijk eens in de bron van je browser output en zie daar (als het goed is ;)) wel enters staan.

  Wil je de enters ook in je browser terug zien, dan moet je of een text/plain header meegeven, of de volgende regexp toevoegen:
  [code:1:03d1222d61]$omschrijving =~ s/\r/\<BR\>/ig;[/code:1:03d1222d61]De enters worden trouwens wel meegenomen in de database.

  Succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord