Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[PHP] File includen of MySQL gebruiken?

Anoniem
BasHamar
9 antwoorden
 • Ik ga binnenkort een nieuwe site maken die ik in meerdere talen beschikbaar wil maken. Dit kan ik op twee manieren doen:

  1) Ik maak voor elke taal een apart bestand waarin ik variabelen declareer waarin ik de vertaling zet van (een gedeelte van) de website. Dit bestand is al gauw meer dan 30 kB groot en zal elke keer dat een nieuwe pagina gegenereerd wordt "ge-include" moeten worden om de variabelen te laden.

  2) Ik zet een groot aantal variabelen - die verder in principe hetzelfde zijn als in zo'n bestand - in een MySQL database en voor elke pagina die gegenereerd wordt laad ik de variabelen via een simpele query.

  Nou is mijn vraag: wat is sneller en wat is minder intensief voor de server? Waarschijnlijk is voor beide vragen het antwoord hetzelfde, maar aangezien ik dat niet zeker wist stel ik ze dus maar samen.

  Alvast bedankt voor alle hulp die komen gaat (?),

  - Basje.
 • Test het uit zou ik zo zeggen…

  Een MySQL database bestaat ook uit een berg files op een schijf die dus ook geopend moeten worden. Ik vermoed dat een file sneller is in dit geval.
 • [quote:0e54e5f13b="Bill Gates"]Test het uit zou ik zo zeggen…[/quote:0e54e5f13b]Tja, dat zou kunnen, maar het idee is juist dat als iemand het weet ik het niet hoef te proberen zodat ik al bij het ontwerp op papier rekening kan houden met de juiste implementatie.

  Maar uiteraard bedankt voor je reactie.

  - Basje.
 • Is het niet een mogelijkheid, dat je werkt met
  DEFINE
  Als je alles op de juist manier toepas kun je hele kleine tekstbestanden maken.
  Per pagina kun je dan ook de tekst snel aanpassen.

  Ik gebruik dat ook op mijn website, en de snelheid lijd er niks onder.
  Het nadeel van alles uit een DB halen is dat als die server plat gaat, je een leeg scherm te zien krijg.
 • [quote:a1d6201f42="arjenv"]Het nadeel van alles uit een DB halen is dat als die server plat gaat, je een leeg scherm te zien krijg.[/quote:a1d6201f42]Maar dat nadeel bestaat alleen als je site verder geen database gebruikt. Als je dat wel doet, heb je toch al niets meer aan de pagina…
 • [quote:b3fe7632b4]Het nadeel van alles uit een DB halen is dat als die server plat gaat, je een leeg scherm te zien krijg.[/quote:b3fe7632b4]
  Tja, zo lust ik er nog wel een paar :roll:
 • [quote:87f8ed6793="arjenv"]Is het niet een mogelijkheid, dat je werkt met
  DEFINE[/quote:87f8ed6793]Ik heb even de tutorial van define op PHP.net doorgelezen, maar helaas kan ik daar geen arrays mee maken. Dat wil ik echter wel omdat ik anders met een enorme hoeveelheid losse constanten zit, daarnaast vind ik arrays een mooiere manier van programmeren in situaties als deze.

  En dan over die database: (bijna) mijn complete site staat in een database, dus het risico dat er niets op iemands beeldscherm verschijnt loop ik al. Ik betaal voor de hosting, dus eigenlijk ga ik er vanuit dat dit praktisch nooit voorkomt.

  - Basje.
 • Het lijkt me dat het bar weinig uitmaakt. Ik denk dat het meer een kwestie van voorkeur is: minder bestanden en meer data in de database, of andersom. Database is wellicht flexibeler, je kunt alleen die gegevens opvragen die je nodig hebt.
 • [quote:643c9168c8="BasHamar"]En dan over die database: (bijna) mijn complete site staat in een database, dus het risico dat er niets op iemands beeldscherm verschijnt loop ik al.[/quote:643c9168c8]Je hebt dus al een connectie naar een database, ik gok dat in dat geval de info uit een database halen sneller is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.