Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

iframe probleem

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik heb een menu gemaakt met <div> layers. Als het menu uitklapt gaat het menu over een iframe heen. In Windows XP gaat het allemaal goed. In Windows ME ook. Alleen in windows98 (IE 5.0) en waarschijnlijk ook in Windows 95 verdwijnt het menu achter het iframe. Ik heb van alles geprobeerd met z-index en zo. Ik krijg het niet voor elkaar. Om de boel comaptible te houden moet dit echter wel werken.
 • een iframe doet hetzelfde als een "echt frame".
  Je kan nou eenmaal niet over frames heen.
  Je zou een stukje van het menu kunnen laten zien _in_ het iframe.

  geef anders de URL even…

  t.
 • Ok is duidelijk. Ik zal even uitleggen waarom je oplossing niet kan.Het iframe staat in een cel van een tabel.
  Iframe gebruik ik omdat de iframe cel steeds vervangen wordt met inhoud door een knop in het menu, er wordt een andere htm geladen.
  De cellen zijn gescheiden met een cellspacing van 10. Dit is om een mooi effect van de achtergrond te krijgen. De achtergrond zie je dus tussen de cellen in. Het menu staat in een cel en als het menu uitklapt overlapt het een stukje spacing tussen 2 cellen en gaat vervolgens over de iframe heen. Een URL is er nog niet, hij staat niet online. Waarom werkt dit in Windows XP en ME wel helemaal goed? Er moet een verschil tussen IE 5.0 en 5.5/6.0 zitten, maar welke.
 • Ik heb iets gevonden. Het probleem is dat iframe overlaps pas ondersteund worden vanaf IE 5.5. En dat klopt, dat is Windows ME.
  Een nieuwe layer kan in IE 5.0 dus nooit over een iframe heen. Vanaf IE 5.5 kun je met z-index een stack opbouwen hiervoor.

  Om de website af te kunnen maken moet ik een andere oplossing zien te vinden.
  Is het mogelijk om gewone frames te gebruiken met een bepaalde framespacing zodanig dat de ruimte tussen de frames opgevuld wordt met een image????!? Ik wil de verschillende onderdelen op de website als het ware laten zweven.
 • kan je die onderdelen niet gewoon in een span zetten?
  t.
 • Ik denk het niet. Kijk, het gaat erom dat de hele website in een tabel staat. In een van die cellen staat het menu. Door op een menuoptie te klikken moet een nieuw html bestand geladen worden in de juiste cel. Dit is wat ik probeer. Het opnieuw inladen van een html bestand in een tabel. Met een iframe werkt dit wel. Het gevolg is dat de rest van de website mooi blijft staan terwijl in de juiste cel een andere bladzijde geplaatst wordt.

  De site wordt te uitgebreid om alles in een span te zetten. Het moeten allemaal losse bestanden zijn.
 • Eigenlijk is het precies een Windows menu. Uitklappen over de bladzijde heen en het menu zelf blijft gewoon staan.
 • Zet het menu (het uitklappenden gedeelte) ook in een iframe. Als deze in de HTML eerder wordt gedefineerd dan andere iframes zal het ook in IE5 een hogere "z_index" hebben. Het vergt wat cross frame scripting maar het werkt wel.

  /Eelco
 • Zie:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=69735
 • Ik ga het menu proberen ook in een iframe te zetten. Dat is een goeie.
  Als het werkt moet ik alleen nog denken aan de cross-browser aanpassingen. Ik heb trouwens de nieuwste netscape staan (7.0) maar kreeg hier het iframe niet te zien. Zou moeten werken vanaf 6.0. Iemand ervaringen hiermee.
  Ik ga het menu aanpassen, ik houd jullie op de hoogte
 • Helaas, Eelco, ook het menu in een iframe zetten werkt niet.
  Je hebt dan het probleem dat een layer niet buiten dit iframe kan komen.
  Dit moet in mijn geval wel kunnen.
  Ik ga het nu oplossen door het iframe te vervangen door een gewone layer. Bedankt voor jullie meedenken.
 • Als je nog steeds losse bestanden wil importeren kan een hidden iframe buffer een idee zijn.

  /E

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord