Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Moderators: kleine uitzondering gevraagt! (PHP formulier)

Anoniem
Mvlstar
6 antwoorden
 • Ik ben weer uit mijn donkere hoek gekropen waar ik mij de afgelopen dagen heb zitten schamen over mijn stylesheet probleem en durf het aan om een nieuwe vraag te stellen….. :wink:

  Maar goed!
  De gewenste uitzondering is: misschien is dit een script request ik weet het niet.

  Vraag:
  Ik heb meerdere formulieren gemaakt die op elkaar aansluiten om deze in te vullen moeten meerdere pagina's doorlopen worden. Dit werkt allemaal wel, het enige probleem is dat op het moment dat iemand bij het overzicht denkt:
  [quote:411c01c565]Hmm, dat had ik toch beter anders kunnen doen…[/quote:411c01c565]
  en hij klikt dan terug zijn alle ingevulde waarde weer leeg. Ik heb geen flauw idee hoe ik zoiets kan veranderen. Er komt trouwens ook een meldng:
  [quote:411c01c565]Warning: Page has Expired The page you requested was created using information you submitted in a form. This page is no longer available. As a security precaution, Internet Explorer does not automatically resubmit your information for you.

  To resubmit your information and view this Web page, click the Refresh button.
  [/quote:411c01c565]

  Ik weet dat het wel kan want op grote sites (bv MS) kan dit wel, wordt hier Javascript gebruikt ofzo?

  Bedankt,
  Marcel
 • Als je in elk formulier alle waarden opneemt (als hidden veld), en een knop 'terug' opneemt, die submit naar het vorige formulier, zou het moeten werken. In php kun je ook met een sessie werken, en daar de waarden opslaan.
 • Bedankt voor de reactie!
  Maar de oplossing met submit werkt niet.

  Hoe zou ik het met sessies moeten doen? Ik gebruik nu wel sessies maar niet voor deze doeleinden.
  Zou ik alle velden in een sessie moeten zetten en bij ieder veld kijken of een sessie variabele beschikbaar is, en zoja deze waarde plaatsen?
  Maar kom ik daarmee van die refresh pagina af?
 • Als dat submitten niet werkt, doe je iets verkeerd. Zolang je met knoppen submit, zou je nooit zo'n 'refresh' opmerking moeten zien.

  In een sessie kun je alle willekeurige info opslaan, dus ook form variabelen. Simpelste is wellicht een named array, en die weer te gebruiken in het formulier.
 • Gerben, je hebt gelijk ik krijg inderdaad geen refresh meer maar hij vult niet de velden automatisch met de al ingevoerde gegevens, misschien is dit ook niet wat je bedoelde dan heb ik het verkeerde begrepen.
  Maar als ik dus een combinatie gebruik moet het wel werken? (van sessies en de submit dus?)

  Bedankt,
  Marcel
 • Je moet in de velden natuurlijk wel de value invullen mbv. de gesubmitte variabelen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord